Afgelopen: Donar - Den Helder Suns

Donar eerder dit seizoen in actie tegen Heroes
Donar eerder dit seizoen in actie tegen Heroes © JK Beeld
Donar speelt vanavond zijn laatste wedstrijd in de reguliere Nederlandse competitie. In eigen huis nemen de mannen van coach Matthew Otten het op tegen de Den Helder Suns. Kunnen de Groninger basketballers met een zege toewerken naar de Elite Gold? Volg het hier live vanaf 19u.
Afgelopen woensdag speelde Donar nog in het eigen Martiniplaza. Voor de derde keer op rij wonnen de Groningers van Aris Leeuwarden. Den Helder speelde twee weken geleden zijn laatste wedstrijd. De Noord-Hollanders moesten in Leiden hun meerdere erkennen (89-68).

Weer een vol MartiniPlaza

Na maanden zonder, of alleen gedeeltelijk publiek op de tribunes, kan Donar sinds dit weekend eindelijk weer voor volledig publiek spelen. Een mooi vooruitzicht voor de supporters, maar ook voor de basketballers die aangaven de supporters enorm gemist te hebben en hun steun te voelen waarneer zij aanwezig zijn.

Elite Gold

Na dit weekeinde eindigt de Nederlandse competitie. Donar zal het hierna opnemen tegen de vijf beste ploegen uit het hoogaangeschreven België en de vier beste andere Nederlandse teams.
In de 'Elite Gold' zal Donar een veel hoger niveau op de mat moeten leggen dan het de afgelopen maanden gewend was. Coach Otten zal het duel tegen de Suns daarom dus goed kunnen gebruiken om patronen in te slijpen.

De tegenstander

Den Helder is terug te vinden op de negende plaats in de competitie en speelt nergens meer voor. Donar zal vanavond moeten winnen om de derde plaats te verdedigen ten opzichte van de Landstede Hammers. Bij de bezoekers is Ben Kovac een speler om voor uit te kijken. De 21-jarige Forward tekent gemiddeld voor meer dan zestien punten per duel.

Livestream

De confrontatie tussen Donar en Den Helder start om 19u en is live te bekijken via onze stream. Het commentaar wordt verzorgd door verslaggever Karel-Jan Buurke en analist Evert-Jan Siderius.