Rondje Groningen: Na de storm komt...

In Knoal bleef helemaal niemand iets bespaard: sneeuw na de storm!
In Knoal bleef helemaal niemand iets bespaard: sneeuw na de storm! © Martin Drent/ RTV Noord
Vandaag sneeuwt het, krijgen restaurants met gekke namen een award en is er sprake van een Babylonische spraakverwarring. Welkom in dit Rondje Groningen!
Dit artikel bevat een verzameling van berichten van sociale media. Zie je geen berichten? Ga in de app naar Meer --> Instellingen --> Privacy --> Alles accepteren.

1) Na de storm komt...

sneeuw!

2) De een z'n nood

Is de ander z'n brood!

3) Schotten frituren alles...

Maar hoe ze op het bizarre idee zijn gekomen om een ei te fritur... oh wacht. Lezer A. Nagengast uit Hoogezand kwam deze stiekem natuurlijk gewoon Groningse eierbal tegen in een foodhall in Inverness.
De Schotten frituren alles... ook eieren
De Schotten frituren alles... ook eieren © Ingezonden foto

4) Jess kan niet zomaar een uitje maken

En 'even op en neer gaan' naar een nieuwe advocaat in Groningen is dan ook een hele onderneming, schrijft ze openhartig in een blog.

5) Hoop houden

24 uur zonder wc, lukt jou dat wel?

6) FLFL en BØRGØR in de PRZN

Zou je hogere ogen scoren met een opvallende naam? Net voordat je weer ongeremd uit eten kan, deelt Thuisbezorgd awards uit voor de beste besteltoko's in stad Groningen. And the winner is...

7) Moedertaal

Chinees, Ivriet, Swahili, Albanees en zelfs Fries. Veel van de 120 talen die vloeiend worden gesproken aan de universiteit komen voorbij in dit filmpje. Strikt genomen is Gronings geen taal nee, maar had die er niet ook bij gekund, RUG?

8) Laatste kans voor deze

Nonnetje suikerwaters?
Rondje Groningen is er op elke dag door de week. Stipt om 21:00 uur. Echt waar. Tot morgen!