Lopend Vuur: Oekraïne moet op onze steun kunnen rekenen

Tijdens een protest in Brussel tonen mensen hun medeleven met Oekraïne vanwege de situatie met Rusland
Tijdens een protest in Brussel tonen mensen hun medeleven met Oekraïne vanwege de situatie met Rusland © ANP
Het is al onrustig langs de grens tussen Rusland en Oekraïne. Volgens de Britse premier Boris Johnson zijn er aanwijzingen dat Rusland zich klaarmaakt voor 'de grootste oorlog in Europa sinds 1945'. Meerdere landen, waaronder Nederland, hebben landgenoten al opgeroepen om Oekraïne te verlaten.
Rusland zal worden afgesneden van internationale financiële markten als het Oekraïne binnenvalt. Dat heeft Ursula von der Leyen, de voorzitter van de Europese Commissie, gezegd. Daarnaast zal het land de toegang tot essentiële goederen uit Europa worden ontzegd.
Nederland gaat ook militaire goederen leveren aan Oekraïne. Het gaat om scherpschuttersgeweren met munitie, gevechtshelmen, scherfvesten, radars en detectoren voor het opsporen van grondmijnen en zeemijnen. Is de Nederlandse steun logisch?
Ons Lopend Vuur:
Als je de stelling hierboven niet ziet, kun je hier stemmen.

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dit kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Bleef je binnen vanwege de storm?

'Ik blijf vandaag binnen', luidde ons Lopend Vuur afgelopen vrijdag, toen storm Eunice over onze provincie raasde. Eens, zei 57 procent van de stemmers. 43 procent van de stemmers was het met de stelling oneens. Er waren in totaal 5637 stemmers.