Weer veranderingen op komst bij zuidelijke ringweg

Het werk aan een deel van de ringweg zuid vanuit de lucht gezien
Het werk aan een deel van de ringweg zuid vanuit de lucht gezien © Aanpak Ring Zuid
Er verandert de komende dagen weer het één en ander voor automobilisten vanwege de aanpak van de zuidelijke ringweg bij Groningen. Vanaf vrijdagavond 22.00 uur wordt het Julianaplein afgesloten voor verkeer.
Maar er verandert meer. Vanaf donderdagavond 22.00 uur kan er geen gebruik meer worden gemaakt van de oprit bij het Vrijheidsplein naar de zuidelijke ringweg richting het Julianaplein. Een deel van de rotondes van Laan Corpus den Hoorn wordt gesloten voor verkeer van zuid naar noord. Daarom moet verkeer vanuit Laan Corpus den Hoorn naar Hoogkerk of naar het Stadspark via het Vrijheidsplein rijden en via een kort boogje terugrijden naar de rotondes Dit geldt vanaf vrijdagmorgen 06.00 uur.
Verkeer vanaf Laan Corpus den Hoorn en uit de richting Drachten naar de westelijke ringweg kan vanaf vrijdag via een tijdelijke weg met een kortere bocht rijden.
Vanwege de afsluitingen van het Julianaplein is de zuidelijke ringweg al ter hoogte van Laan Corpus den Hoorn afgesloten. Afrit 36 Groningen-West vanuit Hoogkerk krijgt twee banen. Een voor verkeer rechtdoor naar het Vrijheidsplein en een voor verkeer naar Laan Corpus den Hoorn.

Onderdoorgang dicht

Vanaf komende maandag is de onderdoorgang van de A28 dicht voor verkeer van Laan Corpus den Hoorn naar de Van Ketwich Verschuurlaan. Verkeer kan daardoor ook niet van Laan Corpus den Hoorn naar de A28 richting het Julianaplein en de zuidelijke ringweg.
Volg je het nog?
De komende tijd verandert er van alles op de ringwegen rondom Stad. De grootste operatie is de aanpak van het Julianaplein: dat duurt tot en met 9 mei. In ons dossier volg je het laatste nieuws hierover, bijvoorbeeld over wegafsluitingen en omleidingen.