Komende weken minder treinen door coronabesmettingen bij Arriva

Een trein van Arriva
Een trein van Arriva © Marten Nauta/RTV Noord
De komende weken rijden er minder treinen in onze provincie door 'coronagerelateerd ziekteverzuim' bij Arriva. Van maandag 28 februari tot en met zondag 13 maart past Arriva de dienstregeling aan.
Vooral in de spits vallen ritten uit. Zo vervallen de sneltreinen tussen Groningen en Winschoten, die alleen in de spits rijden. Ook de extra treinen tussen Warffum en Groningen in de ochtendspits vervallen.

Pendelrit naar Zuidhorn vervalt

Verder vervallen ook de avondritten tussen Groningen en Zuidhorn. Op dat traject rijdt normaal gesproken drie keer per avond een trein heen en weer: die pendelritten vervallen.
Tussen Groningen en Winschoten rijden de komende twee weken in de middagspits wel extra stoptreinen. De stoptreinen die om 14.47, 15.47, 16.47 en 17.47 uur uit Groningen vertrekken, rijden sinds kort niet meer naar Winschoten, maar slechts tot Zuidbroek. De komende twee weken wordt daar een uitzondering op gemaakt: dan rijdt die trein wel weer tussen Winschoten en Zuidbroek. Op die manier blijven Scheemda en Winschoten twee keer per uur per trein bereikbaar.