Britt Weerman en Leonie van Vliet de beste tijdens NK Indoor Atletiek

Britt Weerman
Britt Weerman © Orange Pictures
Britt Weerman en Leonie van Vliet van Groningen Atletiek hebben beide een Nederlandse titel gewonnen tijdens het NK Indoor Atletiek in Apeldoorn. Weerman won de nationale titel bij het hoogspringen, van Vliet was de sterkste op de 200 meter.
De 18-jarige Weerman was de grote favoriete voor het Nederlands kampioenschap hoogspringen, want ze had onlangs in Duitsland het Nederlands juniorenrecord op 1.92 meter gezet. Toch ondervond ze nog flinke tegenstand van haar clubgenote Sofie Dokter.
Britt Weerman is Nederlands kampioen hoogspringen: 'Het was nog even spannend'
Dokter, die twee weken geleden het NK Meerkamp -20 won, kwam tot 1.86 meter. Een dik persoonlijk record voor de stad-Groningse. Weerman ging daar met 1.88 meter echter uiteindelijk nog overheen en probeerde het daarna nog op 1.91 meter, maar dat bleek net even te hoog.
'Het was nog even spannend, maar het is gelukt', zei Weerman over haar titel. 'En die 1.91, die zit erin.'

Tweede gouden medaille

Met de winst van Leonie van Vliet op de 200 meter was er zondagmiddag een twee gouden medaille voor Groningen Atletiek. Van Vliet bleef met 23,53 seconden nummer twee Myke van der Wiel met vierhonderdste van een seconde nipt voor.
Na tweede en derde plaatsen op vorige kampioenschappen is het Van Vliet nu gelukt om de eerste plaats te pakken. 'Het was echt heel spannend. Ik wist dat Myke van der Wiel ook echt snel is; ik wist dat ik hard moest lopen. Ze liep voor me, dus ik kon lekker jagen. Aan het eind merkte ik dat ik sneller ging dan zij.'
'Het was echt een mooie race. Ik wist wel direct dat ik gewonnen had. Maar zo snel, dit is echt een goede tijd. Daar ben ik echt blij mee', aldus de hardloopster.
Leonie van Vliet is Nederlands kampioen op de 200 meter: 'Het was echt heel spannend'
Naast het goud voor Weerman en Van Vliet en het zilver voor Dokter, was er meer succes voor Groningen Atletiek. Zo eindigde Jetske van Kampen als derde op 3000 meter met 9:25,55, wat haar tweede medaille van het weekend betekende. Op zaterdag had ze al zilver gewonnen op de 1500 meter.
Brons was er ook voor Suzanne Voorrips. Zij liep de finale van de 800 meter in 2:07,63. Danaïd Prinsen uit Winschoten viel met een vierde plaats op de 800 meter, in 2:07,64, net buiten de medailles.