Boete voor veroorzaken zwaar ongeval op zuidelijke ringweg in 2019

Bij het ongeval waren onder meer twee vrachtwagens betrokken
Bij het ongeval waren onder meer twee vrachtwagens betrokken © ProNews
Voor het veroorzaken van een zwaar ongeval op de zuidelijke ringweg ter hoogte van MartiniPlaza heeft een 49-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur een boete van duizend euro opgelegd gekregen. De man reed op 6 juni 2019 in op een file. Twee mensen raakten daarbij zwaargewond.
De rechter nam het de chauffeur kwalijk dat hij door niet op te letten zonder vaart te minderen op de file inreed. De vrachtwagen stond op cruisecontrol en de chauffeur werd naar eigen zeggen verrast door de auto's die stil stonden. Er wordt hem zeer onvoorzichtig rijgedrag verweten.

Nog niet hersteld

De twee slachtoffers werden met botbreuken, waaronder in de wervelkolom, overgebracht naar het ziekenhuis. Een van hen is tot op de dag van vandaag niet volledig hersteld. De beroepschauffeur probeerde met hen in contact te komen, om excuses te maken. Dit mislukte vanwege privacyredenen.
De rechter hield er ook rekening mee dat de Duitse chauffeur nog steeds gebukt gaat onder de wetenschap dat hij zo'n zwaar ongeval heeft veroorzaakt. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.
Naast de boete kreeg de man ook drie maanden voorwaardelijke rijontzegging opgelegd.