Danny Buijs komend weekend niet op de bank tegen Feyenoord

Trainer Danny Buijs
Trainer Danny Buijs © Orange Pictures
Doordat FC Groningen-trainer Danny Buijs afgelopen zaterdag tegen Willem II een gele kaart kreeg, is hij zaterdag geschorst als FC Groningen het in Rotterdam opneemt tegen Feyenoord.
Buijs kreeg vlak voor tijd een gele kaart van scheidsrechter Martin van den Kerkhof vanwege tijdrekken. Het was dit seizoen alweer de vierde kaart voor de oefenmeester van FC Groningen, die daardoor voor één wedstrijd is geschorst. Tegen Heerenveen, Heracles en AZ werd Buijs eerder berispt.
Spelers in het betaald voetbal krijgen een schorsing wanneer ze vijf gele kaarten achter hun naam hebben staan, maar voor teamofficials gelden andere regels. Sinds 2019 kunnen niet alleen spelers, maar ook teamofficials gele en rode kaarten krijgen.

Bedenkelijke primeur

Buijs is de eerste trainer in het betaald voetbal die vanwege het pakken van te veel gele kaarten geschorst wordt.
Vorig seizoen zat Buijs ook niet op de bank in De Kuip toen FC Groningen het tegen Feyenoord opnam. Dat was destijds vanwege privéomstandigheden. Daarom zal assistent-trainer Adrie Poldervaart komende zaterdag de honneurs als hoofdverantwoordelijke van de technische staf waarnemen.