Justitie eist celstraf tegen Stadjers voor kluisroof supermarkt

Het busje van de verdachten tijdens de kluisroof
Het busje van de verdachten tijdens de kluisroof © Instagram/Politie Groningen-West
Voor een inbraak in een supermarkt aan de Jacob van Ruysdaelstraat in Groningen eist het Openbaar Ministerie acht maanden celstraf tegen een 39-jarige Stadjer.
Een 44-jarige medeverdachte uit Groningen hoorde dezelfde straf tegen zich eisen, maar daarvan is de helft voorwaardelijk, omdat hij meer genegen is mee te werken aan een hulpverleningstraject.

Op heterdaad betrapt

De politie overliep het tweetal in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 mei 2021. Het inbraakalarm was afgegaan. Agenten zagen bij de supermarkt een witte bus staan, met een kluis die nog moest worden ingeladen.
Beide mannen gingen er te voet vandoor. Na een achtervolging met een speurhond werd het duo alsnog opgepakt.
De jongste verdachte ontkent alles. Hij was toevallig in de buurt en hoopte bij zijn 44-jarige vriend een slaapplek te krijgen.

Camerabeelden en telefoongegevens

De officier van justitie is ervan overtuigd dat beide mannen de kluisroof op hun geweten hebben. Dit valt volgens de aanklager niet alleen terug te zien op de camerabeelden, maar blijkt ook uit de telefoongegevens.
Beide mannen hebben een flink strafblad op hun naam staan. De oudste van het stel stond ook terecht voor een hennepkwekerij in zijn toenmalige woning aan de Frans van Mierisstraat in Groningen.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.