Subsidie voor Groninger musea met innovatieve plannen

Het Nationaal Busmuseum in Hoogezand
Het Nationaal Busmuseum in Hoogezand © Jaap Elevelt/Groningen in Beeld
Negentien musea in onze provincie krijgen steun van de provincie om hun plannen op het gebied van innovatie uit te voeren. De provincie trekt 750.000 euro uit voor het project, verdeeld over drie jaar.
Voor de deelnemende musea is een voucher van 5000 euro beschikbaar om hulp van experts in te zetten op het vlak van digitalisering of de collectie van het museum.

Busmuseum aan de slag met collectie

Rob Bezema, directeur van het Nationaal Busmuseum in Hoogezand, nam donderdag de eerste voucher in ontvangst. Met het geld huurt het museum een conservator in voor de begeleiding bij het collectiebeheer. 'Het museum heeft een grote collectie bussen met bijzondere verhalen en wil dat die op een goede manier bewaard blijft', schrijft de provincie.
'Er is te weinig ruimte in het museum om alle bussen te kunnen presenteren en te behouden. Samen met een professional wil het museum nu een expertgroep instellen om verder te onderzoeken op welke manier de belangrijke en bijzondere bussen een goede plek krijgen in het museum.'
Gedeputeerde Mirjam Wulfse overhandigt de voucher aan museumdirecteur Rob Bezema.
Gedeputeerde Mirjam Wulfse overhandigt de voucher aan museumdirecteur Rob Bezema. © Provincie Groningen

'Meer kennis en kunde delen'

'We vinden het heel mooi dat we het Nationaal Busmuseum op deze manier kunnen ondersteunen', zegt gedeputeerde Mirjam Wulfse. 'Het museum heeft een belangrijke maatschappelijke functie in Hoogezand en omgeving, door de vele vrijwilligers die het museum en de collectie een warm hart toedragen. En we hopen dat er via dit programma nog meer mooie samenwerkingen ontstaan en dat er meer kennis en kunde wordt gedeeld.'
Musea die deelnemen aan het driejarige programma zijn de musea die over een museumregistratie beschikken en/of door de provincie structureel gesubsidieerd worden.