Oekraïners op de vlucht zijn welkom in Midden-Groningen

Vluchtelingen uit Oekraïne
Vluchtelingen uit Oekraïne © ANP/Hollandse Hoogte/Pronews
De gemeente Midden-Groningen gaat er alles aan doen om Oekraïners die op de vlucht zijn voor de oorlog met Rusland te helpen. Dat werd donderdagavond besloten tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering van de huidige raadsperiode.
De vergadering begon met een voordracht van burgemeester Adriaan Hoogendoorn over de oorlog en het belang van een goede rechtstaat. Hoogendoorn meldde dat Midden-Groningen al meerdere locaties heeft aangeboden waar in de aankomende periode Oekraïense vluchtelingen kunnen worden opgevangen. Om welke locaties het gaat vertelde Hoogendoorn niet.

Oproep richting Den Haag

Via een motie, die door de voltallige raad was ingediend, werd het college opgedragen alles te doen wat in zijn vermogen ligt om vluchtelingen in Midden-Groningen op te vangen en te ondersteunen. Verder werd het college gevraagd om samen met de andere Groninger gemeenten de regering te vragen om middelen beschikbaar te stellen voor de opvang.
Eerder deze week kwamen de burgemeesters van alle Groningse gemeenten bij elkaar om te praten over de opvang van mensen uit Oekraïne die vluchten voor de oorlog. Er is toen besloten dat elke gemeente op zoek zou gaan naar opvanglocaties. Naar verwachting wordt daar vrijdag meer over bekend.