Van bovenaf meekijken met het werk aan de zuidelijke ringweg? Op deze plekken kan het

Het werk op het oude Julianaplein is in volle gang
Het werk op het oude Julianaplein is in volle gang © Marten Nauta/RTV Noord
Wie de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg in Stad wil volgen, kan nu ook ter plekke een kijkje nemen. Zowel bij het Julianaplein als bij het Vrijheidsplein is een nieuw uitkijkpunt geopend.
De twee uitkijkpunten bestaan uit plateaus van acht meter hoog, afgebakend door een hek. Bezoekers kunnen alleen via de trap omhoog komen, er is geen lift.

Uitzicht op werk aan Julianaplein

Het uitkijkpunt bij het Julianaplein staat aan de Muntinglaan, direct naast informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid. Vanaf hier heb je zicht op de Julianabrug en de tijdelijke brug over het Noord-Willemskanaal. Ook de locatie van het oude Julianaplein is te zien.
Zo kijk je vanaf de Muntinglaan uit op het Julianaplein

Blik op het Vrijheidsplein

Voor een blik op de werkzaamheden aan het Vrijheidsplein moet je naar de Expositielaan, achter MartiniPlaza. Hier kun je de bouw van het nieuwe Vrijheidsplein volgen.
Beide uitkijkpunten blijven staan tot het einde van het project. Volgens planning is dat in 2024. De werkzaamheden zijn ook te volgen via webcams bij het Julianaplein en het Vrijheidsplein.
Het Geheugenbalkon bij de afrit Hereweg in Stad
Het Geheugenbalkon bij de afrit Hereweg in Stad © Robert Pastoor/RTV Noord

Geheugenbalkon tijdelijk gesloten

In totaal zijn er nu drie uitkijkpunten in de stad om de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg te volgen. Het eerste uitkijkpunt was het Geheugenbalkon aan de Hereweg. Vanaf daar heb je uitzicht over de nieuwe tunnel in aanbouw.
Op dit moment is het Geheugenbalkon gesloten in verband met onderhoud, meldt Aanpak Ring Zuid. Begin april gaat het weer open.