De Boo is niet te verslaan op WK shorttrack voor junioren

Jenning de Boo in actie op de 1000 meter bij een wedstrijd in Italië (archief)
Jenning de Boo in actie op de 1000 meter bij een wedstrijd in Italië (archief) © Eigen foto
Shorttracker Jenning de Boo heeft goud gewonnen bij het wereldkampioenschap voor junioren. De boomlange schaatser was in de finale twee Hongaren te snel af.
Ook in de voorrondes van de 500 meter liet De Boo al van zich spreken. Hij won alle races waarin hij aan de start stond met de finale als hoogtepunt.

Enorm blij

Het verschil met de concurrentie was niet groot. 'Ik ben echt enorm blij. Ik moet het nog even beseffen, maar echt ongelofelijk', liet hij weten vanuit het Poolse Gdansk.
De Boo combineert het shorttrack met langebaanschaatsen en inlineskaten. Vorig jaar zomer behaalde hij een bronzen medaille op het EK Inlineskaten. Zijn voorkeur gaat uit naar het shorttrack. Hij wil bewijzen dat je met een lang lichaam (1.93 meter) ook de top kunt bereiken.

Nog meer afstanden

Het toernooi in Polen zit er nog niet op voor De Boo. Zondag komt hij nog in actie in de kwartfinale van de 1000 meter. Daarnaast rijdt hij nog om de medailles met de Nederlandse ploeg in de aflossing. Hij wist zich niet te plaatsen voor de finale van de 1500 meter, maar won nog wel de B-finale.