Lycurgus op sneue wijze ten onder tegen Dynamo

Een momentopname tijdens de wedstrijd Lycurgus - Dynamo
Een momentopname tijdens de wedstrijd Lycurgus - Dynamo © Stefan Bleeker/RTV Noord
De volleyballers van Amysoft Lycurgus hebben de laatste reguliere wedstrijd van de competitie met 3-2 verloren van Draisma Dynamo. In een beslissende vijfde set gingen de bezoekers uit Apeldoorn met de winst vandoor.
Voor aanvang van het duel werd er door de spelers en de circa 250 aanwezige toeschouwers in de Alfa-College Topsporthal geapplaudisseerd om de mensen in Oekraïne een hart onder de riem te steken.
In de wedstrijd zelf stond weinig meer op het spel, aangezien zowel Lycurgus als Dynamo zich al geplaatst heeft voor de kampioenspoule en er op de ranglijst geen verschuivingen meer konden plaatsvinden. Voor het duel was daarom al bekend dat Lycurgus de reguliere competitie als derde eindigt en Dynamo als tweede.

De mist in

Deze zondagmiddag stond op voorhand dan ook voornamelijk in het teken van vertrouwen tanken richting de beslissende fase van het seizoen. Het ging in de eerste set gelijk op tussen beide teams en het bleef tot het eind spannend, waar Lycurgus tot twee keer toe een setpoint verspeelde. Dynamo ging één keer de mist in met een setpoint, maar pakte wel de eerste set met 25-27.
In de tweede set had Lycurgus meer moeite om het team van Redbad Strikwerda bij te blijven. Telkens als de formatie van Arjan Taaij dichterbij kwam, liep Dynamo weer uit. Toch kwamen de Groningers in de slotfase van de set nog langszij, maar dat bleek uiteindelijk niet genoeg. De bezoekers pakten ook de tweede set met 24-26.
Arjan Taaij: 'We zijn niet de grote favoriet voor het kampioenschap'

Vol vertrouwen

Lycurgus tapte in de derde set uit een ander vaatje. De Groningers speelden ineens vol vertrouwen en liepen uit naar een 6-1 voorsprong. In het vervolg van de derde set bleef Lycurgus goed spelen en leek het team van Taaij gemakkelijk de set binnen te slepen, maar de mannen van Strikwerda kwamen toch nog verrassend dichtbij. Toch was de langste adem ditmaal voor Lycurgus: 25-20.
Het geloof was daarna helemaal terug in de Alfa-College Topsporthal. In de vierde set was Lycurgus dominant en liep het direct uit naar een ruime voorsprong. Het tweede setpoint was uiteindelijk raak, waardoor het 25-17 werd voor de Groningers. Daardoor was een beslissende vijfde set noodzakelijk.
In die laatste set trokken de Groningers uiteindelijk aan het kortste eind. Dynamo pakte snel een paar beslissende punten en won met 10-15.
Just Dronkers: 'Je wil altijd lekker ballen'