Harenaar zet 'rijmadvertentie' op Marktplaats om (gratis) matras te slijten

Uhmra van der Kooi draagt zijn gedicht voor
Uhmra van der Kooi draagt zijn gedicht voor © Teade Jagersma/RTV Noord
Uhmra van der Kooi uit Haren probeert op een wel heel creatieve wijze zijn eenpersoonsmatras te slijten op Marktplaats. Hij schreef een gedicht van 36 regels: ‘Dit is niet alleen een advertentie voor een matras, dat overbodig is geraakt omdat ik zo vaak verkas.’
Voor zijn grote liefde heeft Van der Kooi een nieuw matras gekocht, eentje met 'natuurlatex' en daarom is zijn oude matras overbodig geworden. 'Vanwaar een gedicht?', vraagt Expeditie Grunnen-presentator Derk Bosscher. Het blijkt dat Van der Koois advertentie al dateert van begin december vorig jaar. 'En ik zat toen helemaal in de dichtflow vanwege Sinterklaas', legt hij uit.
Ze wilde een donzen deken, lakens van katoensatijn en een matras van natuurlatex.
Uhmra van der Kooi
Tegelijkertijd gaf de nieuwe liefde van Van der Kooi aan wel vaker bij hem te willen komen, maar dat ze daarbij wel wat meer behoefte had aan comfort.
'Ze zei het iets subtieler en met iets meer verleiding, maar het kwam er op neer dat ze een donzen deken wilde, lakens van katoensatijn en een matras van natuurlatex.' Voor Van der Kooi was de optelsom snel gemaakt en zo verscheen een rijmende advertentie van 36 regels op Marktplaats.

Inspectie

Inmiddels zijn we ruim drie maanden verder, maar het gratis op te halen matras is nog steeds aan niemand gesleten. 'Daar gaan we nu verandering in brengen', zegt Bosscher stellig. Samen inspecteren de heren het matras en natuurlijk wordt het gedicht ook nog even voorgedragen.
Dit en meer kun je zaterdagavond om 18.00 elk half uur zien op RTV Noord. Of bekijk de uitzending direct hieronder:
Expeditie Grunnen: Harenaar zet 'rijmadvertentie' op Marktplaats om (gratis) matras te slijten