Schiermonnikoog verkozen tot beste kleine fietsgemeente

Fietsers op Schiermonnikoog
Fietsers op Schiermonnikoog © Jos Schuurman/FPS
De gemeente Schiermonnikoog is door de Fietsersbond uitgeroepen tot beste kleine fietsgemeente van het land.
Het eiland ontvangt de prijs onder andere omdat mensen prettig kunnen fietsen op met auto’s gedeelde wegen, de bewegwijzering voor fietsers goed is en het fietsen op Schiermonnikoog flink wordt gepromoot.

Jaarlijkse verkiezing

De Fietsersbond organiseert de verkiezing om de twee jaar. Afgelopen najaar vulden landelijk 48.000 mensen een vragenlijst in.
Behalve Schiermonnikoog kwamen daar nog drie winnaars uit de bus. Bij de grote gemeenten gaat de eer naar Zoetermeer, Gooise Meren werd uitgeroepen tot beste middelgrote fietsgemeente en de prijs voor snelste stijger gaat naar Alphen-Chaam. Deze gemeente boekt ten opzichte van de laatste Fietsstadverkiezing de meeste plekken winst op de ranglijst.

Fietsstad 2022

Schiermonnikoog ontvangt de prijs voor beste kleine fietsgemeente op donderdag 7 april. Dat gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst.
Het eiland maakt bovendien nog kans op de 'overall' prijs. Op 2 juni wordt tijdens het Nationaal Fietscongres in Enschede bekend welke gemeente Fietsstad 2022 wordt. De gemeente Veenendaal won die titel twee jaar geleden.