FC Groningen geïnteresseerd in 'transfervrije' Glenn Bijl

Lundqvist en Van Hintum brengen Emmen-speler Glenn Bijl ten val
Lundqvist en Van Hintum brengen Emmen-speler Glenn Bijl ten val © Orange Pictures
FC Groningen onderzoekt de mogelijkheden om rechtsback Glenn Bijl tot het eind van het seizoen aan de selectie toe te voegen. De in Stadskanaal geboren Bijl verruilde afgelopen zomer FC Emmen voor de Russische middenmoter Krylja Sovetov Samara.
Maandag maakte de FIFA bekend, dat spelers die uitkomen in Rusland tot de zomer mogen vertrekken bij hun club vanwege de onrust in het land.

Speciaal transferwindow

Als spelers in Rusland er met hun club voor 10 maart zelf niet uitkomen, hebben ze het recht om hun contract op te schorten tot 30 juni. Ze worden dan als spelers zonder contract gezien, waardoor ze vrij zijn om bij een andere club een contract te tekenen. Deze speciale transferwindow is hiervoor heropend tot 7 april.
Bijl kwam tot nu toe elf keer in actie voor Krylja Sovetov Samara. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zegt dat het zich allemaal nog in een pril stadium bevindt. 'We zijn nu aan het uitzoeken hoe de nieuwe regels precies zijn. Glenn kan voor ons een interessante speler zijn en ik ben op dit moment ook wel wat in contact met hem.'

Oriënterende fase

FC Groningen probeerde de 26-jarige Knoalster twee jaar geleden ook al terug naar Groningen te halen, maar toen verlengde hij zijn contract bij FC Emmen. 'Ik heb dit ook nog niet met de technische staf besproken', zegt Fledderus, om aan te geven dat het zich nog in de oriënterende fase bevindt.
De afgelopen transferperiode was de Trots van het Noorden al hard op zoek naar een rechtsback om de selectie te versterken. Pelé van Anholt was onlangs op proef, maar hij voldeed niet.
Bijl doorliep de gehele jeugdopleiding van FC Groningen en kwam in totaal twee keer in actie tijdens een officiële wedstrijd.