FC Groningen wil contract van 'komeet' Bjorn Meijer verlengen

Bjorn Meijer aan de bal tegen Willem II
Bjorn Meijer aan de bal tegen Willem II © Geert van Erven/Orange Pictures
FC Groningen is al enige tijd met Bjorn Meijer in gesprek om zijn contract open te breken en te verlengen. 'We hopen er snel uit te komen.'
De carrière van de 18-jarige Meijer gaat sinds een aantal maanden als een sneltrein. De linksback kwam tot nu toe nog maar veertien keer in actie, maar is inmiddels al niet meer weg te denken uit het elftal van trainer Danny Buijs. In september tekende Meijer pas zijn eerste profcontract bij FC Groningen. Die verbintenis loopt nog een jaar door en de club heeft een eenzijdige optie om het met een jaar te verlengen.

'We waren al in gesprek'

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus vertelt dat de club het contract van Meijer snel wil verlengen. 'Zijn ontwikkeling gaat echt als een komeet. We waren voor deze periode al met elkaar in gesprek en we hopen er snel met hem uit te komen.'

Matchwinner tegen Willem II

Afgelopen zaterdag was Meijer nog de aangever voor Michael de Leeuw die FC Groningen daarmee op voorsprong zette tegen Feyenoord. Een week eerder maakte de 18-jarige Stadjer zijn eerste eredivisiedoelpunt voor FC Groningen, waarmee hij direct matchwinner werd in de wedstrijd tegen Willem II.
FC Groningen wil het contract van de linksback nu dus openbreken en verlengen. 'Daarnaast willen we hem waarderen voor zijn prestaties dit seizoen', zegt Fledderus.