Lycurgus plaatst zich voor bekerfinale ten koste van Numidia

Niels de vries is namens Lycurgus van plan om te smashen
Niels de vries is namens Lycurgus van plan om te smashen © JKBeeld
De volleyballers van Amysoft Lycurgus hebben de bekerfinale bereikt. De Groningers wonnen woensdagavond in de halve finale met 3-0 van Numidia TopVolleybal Limburg.
Het stroef draaiende Lycurgus was vooraf gewaarschuwd, want de ploeg uit Limburg versloeg in de kwartfinale verrassend de nummer twee van de ranglijst, Draisma Dynamo, met 3-1. Ook verloren de Groningers in Linne eind januari de laatste ontmoeting met de nummer negen van de eredivisie na vijf sets. De promovendus heeft zich in december versterkt met twee buitenlanders en beschikt verder over de zeer ervaren Nico Freriks en Rob Bontje.

Coronagolf

Toch leek het voordeel op voorhand te liggen bij de ploeg van coach Arjan Taaij, die derde staat op de ranglijst, want de halve finale werd gespeeld in het Alfa-college Sportcentrum in Groningen.
Dat niet alleen, de Limburgers hadden onlangs te maken met een coronagolf binnen het team.

Bezoekers namen voortouw

Desondanks namen de bezoekers het voortouw aan het begin van een energieke wedstrijd met veel lawaai van de tribune. Pas bij 18-17 in de eerste set nam de thuisploeg een voorsprong, die vanaf daar verder werd uitgebouwd: 25-20.
In het tweede en derde bedrijf nam Lycurgus wel snel een voorsprong, die niet meer uit handen gegeven werd: 25-19 en 25-17.

Zevende finale

Het is de zevende keer in de historie dat Lycurgus de bekerfinale bereikt. Drie keer werd deze prijs gewonnen (2016, 2020 en 2021), waarvan de laatste twee keer ten koste van rivaal Dynamo. In 2016 werd Landstede uit Zwolle verslagen.
Tegenstander Orion
De tegenstander in de finale op maandag 18 april (tweede paasdag) is Active Living Orion uit Doetinchem, dat in de halve finale afrekende met ComputerPlan VCN uit Capelle aan den IJssel. De ploeg uit Doetinchem is ongeslagen koploper in de reguliere competitie en won dit seizoen twee keer ruim van Lycurgus (3-1 en 0-3).