Nieuwe cao verpleeg- en thuiszorg: werkdruk omlaag, meer loon

Een verpleegkundige in een verzorgingstehuis
Een verpleegkundige in een verzorgingstehuis © ANP
Zorgbonden hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor verpleeghuizen, wijkverpleging en de thuiszorg (VVT). De nieuwe regeling geeft ruimte voor een structurele loonsverhoging die kan oplopen tot ruim zes procent. Ook de werkdruk moet omlaag.
Dat meldt NU’91, de vakbond voor personeel in de zorg. Met de komst van de nieuwe cao moeten medewerkers ook meer zeggenschap krijgen. Voorzitter Stella Salden zegt ‘blij te zijn dat dit begin is gemaakt’.
Naast de loonsverhoging en het verminderen van de werkdruk, worden ook de verschillende regelingen tussen verpleeg- en verzorgingstehuizen en de thuiszorg gelijkgetrokken. Ook komt de eigen bijdrage voor woon-werkverkeer te vervallen en gaat de reiskostenvergoeding omhoog.

Onbereikbaar zijn is toegestaan

Om de hoge werkdruk te verminderen, is nu vastgelegd dat het zorgpersoneel niet meer dan vijf dagen per week mag werken, tenzij iemand er zelf mee instemt om meer dagen te werken. Voor het eerst is nu ook vastgelegd dat medewerkers het recht hebben om onbereikbaar te zijn als ze niet zijn ingeroosterd.
Het is echt een vooruitgang voor het gros van onze medewerkers
Marloes Lok - Woordvoerder ZINN
Ouderenzorgorganisatie ZINN is blij met de komst van de nieuwe cao. ‘Het is heel fijn dat de medewerker op de eerste plek staat en meer zeggenschap krijgt, het is een goed resultaat’, laat woordvoerder Marloes Lok weten. Vooral het gelijktrekken van de zorgregelingen tussen de verpleegzorg en thuiszorg vindt ZINN positief. ‘We zijn blij dat er geen verschil meer is, het is echt een vooruitgang voor het gros van onze medewerkers.’

Uniek akkoord

Branchevereniging Actiz, waar circa 400 zorgorganisaties onder vallen, noemt het bereikte akkoord voor een nieuwe cao ‘uniek’. ‘Voor het eerst in jaren zijn de vakbonden en werkgevers niet slechts aanpassingen van bestaande cao-artikelen overeengekomen, maar is er een hele nieuw cao-tekst gemaakt. Dat maakt dat er meer ingespeeld kan worden op de huidige én te verwachten toekomstige arbeidsomstandigheden.’
De branchevereniging verwijst naar de komende jaren, waarin de personeelskrapte in de zorgsector zal groeien, maar de vraag naar zorg toeneemt, onder meer door vergrijzing. Volgens de vereniging komt de medewerker in deze cao centraler te staan.

Uitsluitsel

Volgende week leggen de zorgbonden de nieuwe cao voor aan hun leden. Als zij akkoord gaan met de nieuwe regeling, zal deze met terugwerkende kracht ingaan per 1 januari van dit jaar en loopt dan door tot 31 december 2023. De nieuwe regeling gaat dan gelden voor ruim 470.000 mensen. Daarmee is het de grootste cao van Nederland.