FC Groningen biedt seizoenkaarthouders opties om gemiste wedstrijden te laten compenseren

Een lege Euroborg
Een lege Euroborg © RTV Noord
FC Groningen was aanvankelijk van plan om seizoenkaarthouders dit seizoen geld terug te geven voor de wedstrijden die zij door coronamaatregelen moesten missen. Maar na gesprekken met onder meer supporters is de club daar op teruggekomen. De FC geeft de fans drie opties om de gemiste wedstrijden te laten compenseren.
De opties zijn een korting op een seizoenkaart voor volgend seizoen, van compensatie afzien en het geld doneren aan een stichting ten bate van FC-fans of er alsnog voor kiezen om geld terug te vragen voor de vier gemiste duels. Dat heeft FC Groningen in een mail aan de 11.300 seizoenkaarthouders laten weten.

Geen prijsverhoging

Naast de mogelijkheid om af te zien van compensatie kunnen seizoenkaarthouders ook direct aangeven of zij hun seizoenkaart willen verlengen. Daarbij hanteert de club dezelfde prijzen als afgelopen seizoen. 'Jouw steun, de onvoorwaardelijke liefde voor FC Groningen kan de club onmogelijk beantwoorden met een prijsverhoging', laat directeur Wouter Gudde in de mail weten. Na 15 juni vindt er overigens wel een prijsverhoging plaats.
Er zijn twee stichtingen waaruit seizoenkaarthouders kunnen kiezen om hun compensatiebedrag aan te doneren: stichting Laat Ons Weer Eens Samen Juichen (LOWESJ), die zich ten doel stelt om samen met andere supporters - die het zich niet kunnen veroorloven - te genieten van wedstrijden van FC Groningen, en stichting FC Groningen in de Maatschappij, die zich inzet om mensen in beweging te krijgen.

Voor 31 maart kiezen

FC Groningen vraagt seizoenkaarthouders om voor 31 maart te kiezen op welke manier ze gecompenseerd willen worden. Fans die hun geld terug willen krijgen dat na het huidige seizoen overgemaakt.
'Nu alles weer normaal lijkt, gaan we dit jubileumseizoen eerst mooi afsluiten', aldus Gudde.