Leekster Eagles boekt zege: Leal keept in slotfase

Alexis Leal debuteert in het doel van Leekster Eagles
Alexis Leal debuteert in het doel van Leekster Eagles © Leekster Eagles
Leekster Eagles heeft de uitwedstrijd tegen White Stones met 6-1 gewonnen. De Colombiaanse doelman Alexis Leal maakte zijn debuut voor het team van coach Bas Lulofs.
Leal nam anderhalve minuut voor het einde van de wedstrijd de plek in van vaste keeper Erwin Mensink. De eindstand stond toen al op het bord. 'De mogelijkheid was er om hem in te brengen en Erwin vond het geen probleem. En hij redde uitstekend in een 1 tegen 1 situatie. Hij wil ook heel graag en is leergierig, alleen de communicatie verloopt uiteraard lastig want hij spreekt alleen Spaans. Hij appt al wel in het Nederlands', vertelt Lulofs.

Vrije trap

Leekster Eagles had een matige start in Egmond aan Zee. De thuisploeg kwam na een minuut spelen op voorsprong uit een vrije trap. Nog voor rust werd de opgelopen achterstand rechtgezet door doelpunten van Karim Layeb en Jaouad Boundati.

Zakelijk

In de tweede helft scoorde Luciano Matulessy twee keer. De andere goals kwamen op naam van Fabio de Matos Fernandes en Erolind Derguti. 'Het was een hele zakelijke en degelijke overwinning. Elke wedstrijd is er een op zich in deze fase van de competitie. Het gaat steeds beter. Afgelopen zondag zag je ook al dat de kopjes niet gingen hangen bij een 3-0 achterstand. Dat was eerder wel het geval', oordeelde Lulofs.

Eerste zege in degradatiegroep

Na een gelijkspel en een nederlaag was het de eerste overwinning in de degradatiegroep van de Eredivisie. Leekster Eagles startte de strijd om lijfsbehoud met drie punten. Door de zege hebben de Leeksters zeven punten.