Stadjer (28) bekent schietpartij aan Populierenlaan in Stad

De politie doet onderzoek naar de schietpartij in Selwerd
De politie doet onderzoek naar de schietpartij in Selwerd © ProNews
Een 28-jarige man uit de stad Groningen, die verdacht wordt van betrokkenheid bij een schietincident aan de Populierenlaan in Groningen, heeft toegegeven te hebben geschoten.
Dat bleek maandag bij een niet-inhoudelijke zitting.
Bij het schietincident aan de Populierenlaan raakte een toen 30-jarige man gewond aan zijn been. Die moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Na het incident ging de politie op zoek naar getuigen en camerabeelden rond de plaats van het incident. De verdachte werd op 1 december aangehouden en zit sindsdien vast.

Reactie op aanval met mes

Kort na zijn aanhouding kwam hij met een bekennende verklaring. Hij zou hebben geschoten, maar deed dat nadat het latere slachtoffer hem eerst met een mes zou hebben aangevallen. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft de verdachte zich schuldig gemaakt aan poging tot moord.
Hij blijft in de cel tot zijn strafzaak dient. Die staat eind mei gepland. Tot die tijd moeten nog een aantal getuigen worden gehoord. De man is eerder veroordeeld geweest voor geweldszaken. De kans op herhaling wordt door deskundigen op 'hoog' geschat.