Austin Luke: 'Emotioneel om terug te komen'

Austin Luke in actie tegen Apollo
Austin Luke in actie tegen Apollo © JK Beeld
Donar boekte woensdagavond in eigen huis de eerste zege in de Elite Gold door te winnen van het Belgische Mons. De Groningers speelden sterk, maar lieten de bezoekers in het laatste kwart terugkomen.
Het hoogtepunt van de avond was de terugkeer van Austin Luke. De Amerikaanse spelmaker keerde na maanden blessureleed terug binnen de lijnen.
Spelverdeler Leon Williams was content met de zege: 'Vanavond laten we zien dat we ertoe doen. De eerste helft was goed en een goed begin is het halve werk. We speelden met veel energie en kracht. Op het einde sluipt er misschien wat gemakzucht in en dat mag niet. Het is nu aan ons om daar van te leren en er de volgende keer over heen te walsen.'
Leon Williams: 'We speelden met energie en agressiviteit'

Eerste zege in Elite Gold

Donar-coach Matthew Otten deelde mee in de vreugde.
'Het is heel goed dat we de eerste zege tegen een Belgische tegenstander binnen hebben. We hebben vanavond laten zien wat we kunnen. Bovendien ben ik heel blij dat ik vandaag voor het eerst weer de hele groep ter beschikking had', aldus de coach.
Matthew Otten: 'Emotioneel om hem terug te hebben'

De rentree van Luke

Otten doelde op de terugkeer van Austin Luke. De 27-jarige Amerikaan heeft een half jaar aan de zijlijn moeten staan met aanhoudende ontstekingen in de gewrichten. Het was voor Otten mooi om hem minuten te kunnen geven:
'We wisten niet hoe lang het zou duren voordat Austin terug zou zijn. Ik ben heel blij voor hem, ook dat hij z'n carrière in volle vaart weer kan oppakken. Het was emotioneel voor mij om hem terug te zien in het veld.'
Het is een lang jaar geweest en we zijn door een hoop heen gegaan met z'n allen
Austin Luke

Lang jaar

Voor Luke zelf was het ook een bijzondere avond: 'We hadden een vol huis en dat bracht mijn adrenaline op gang. Het was echt heel fijn om weer terug te zijn. Ik moest er eventjes inkomen, maar ik had dan ook al een hele tijd niet meer gespeeld.'
De spelmaker deelde de emoties van zijn coach: 'het is een lang jaar geweest en we zijn door een hoop gegaan met z'n allen. Het was voor mij ook emotioneel vanavond, maar het ligt achter ons nu.
Austin Luke: 'Het was een klein beetje emotioneel'

Bekerfinale

De focus moet snel verlegd worden bij de Groninger basketballers, want zondagmiddag speelt Donar in eigen huis de bekerfinale tegen Heroes Den Bosch. Luke kijkt uit naar de strijd om het ijzer:
'Wij zijn Donar en wij spelen voor de prijzen. Zondag is een grote kans om dat te bereiken. We hebben ons beste spel nog niet laten zien en gaan er alles aan doen', aldus de opgewekte spelmaker.
Het duel tegen Den Bosch begint om 15.00 uur en is live te bekijken via onze website.