Zaalvoetbaltrainster van 'Vijfje' gaat Oranje trainen

Teuny Bosma (links)
Teuny Bosma (links) © Eigen Foto
Teuny Bosma wordt tijdelijk bondscoach van de Oranje zaalvoetbalvrouwen. De coach van Drs. Vijfje uit Groningen neemt de taken over van Nina George. Zij stopt vanwege andere werkzaamheden.
Bosma was al betrokken bij het Nederlands team als keeperstrainer. Daar houdt ze nu mee op.

Leiding

'Er wordt nog gekeken wie dat gaat overnemen van mij. Het is een te lastige dubbelfunctie tijdens trainingen en wedstrijden', laat ze weten.
Bosma heeft in ieder geval de technische leiding tot en met de EK-kwalificatiewedstrijden medio mei. Het Nederlands team speelt dan tegen Noord-Ierland, Letland en Servië.

Selectie

Met Drs. Vijfje staat Bosma op de tweede plaats in de Eredivisie en plaatst zich normaal gesproken voor de play-offs om de landstitel. De ploeg heeft daarvoor nog een overwinning nodig.
In oktober vorig jaar zat een drietal speelsters van de Groningse zaalvoetbalvereniging voor studenten bij de selectie van het Nederlands team. Dat was tijdens het Europees kampioenschap in Wit-Rusland.
'Vesna Veltrop, Laura de Groen en Arte Brueren waren mee naar de hoofdronde van het EK. Daarna is er geen activiteit meer geweest, dus is het nog maar de vraag of de nieuwe bondscoach ze selecteert', besluit Bosma.