Geen taakstraf maar geldboete voor veroorzaker ongeval bij Waterhuizen

De Winschoterweg bij Waterhuizen
De Winschoterweg bij Waterhuizen © Google Street View
Voor het veroorzaken van een zwaar ongeval bij Waterhuizen is een 23-jarige man uit Groningen veroordeeld tot een geldboete van duizend euro. Hiervan is de helft voorwaardelijk. Tegen de man was een taakstraf van zestig uur geëist.
Volgens de rechter reed de Stadjer op 13 augustus 2019 op de linker weghelft van de Winschoterweg. Hij botste daarbij op een tegemoetkomende vrachtauto. De vrachtwagenchauffeur waarschuwde nog door hard te toeteren. De klap kwam toch en de vrachtwagen belandde op de kant in de berm.

Flesje water

De rechter vond dat de Stadjer zeer onvoorzichtig had gereden. Hij had alleen maar oog voor een flesje water dat hij wilde oppakken en lette even niet op. De rechter vond het ook bewezen dat de Groninger te hard had gereden. Volgens het onderzoek reed hij 86 kilometer per uur, waar zestig was toegestaan. De vrachtwagenchauffeur raakte ernstig gewond. Hij had meerdere breuken in zijn gezicht, een sleutelbeenbreuk en een gebroken been.

Termijnoverschrijding

De rechter hield rekening met het blanco strafblad van de Stadjer en dat het ongeval meer dan twee jaar geleden is gebeurd. Voor deze termijnoverschrijding had het Openbaar Ministerie geen uitleg.
Behalve de geldboete, krijgt de Stadjer een voorwaardelijke rijontzegging van drie maanden opgelegd.