Warming-up: FC Utrecht - FC Groningen

Neraysho Kasanwirjo en Henk Veerman eerder dit seizoen, Veerman voetbalt nu voor Utrecht
Neraysho Kasanwirjo en Henk Veerman eerder dit seizoen, Veerman voetbalt nu voor Utrecht © ANP
Voorafgaand aan elke wedstrijd van FC Groningen blikt RTV Noord vooruit. Dit keer op de uitwedstrijd tegen FC Utrecht.
Adrie Poldervaart nam de afgelopen dagen de honneurs waar voor Danny Buijs. De afzwaaiende oefenmeester was grieperig, maar is er vanmiddag in Utrecht hoogstwaarschijnlijk weer gewoon bij. Ook Poldervaart neemt, net als Danny Buijs, na dit seizoen afscheid van FC Groningen.
Toch lijkt een nieuwe baan al voor hem in het verschiet te liggen. Door het ontslag van Reinier Robbemond is De Graafschap voor het komende seizoen op zoek naar een nieuwe trainer, waar de huidige assistent-trainer van FC Groningen de beste papieren voor lijkt te hebben. Zelf ziet Poldervaart het avontuur bij de Superboeren ook zitten, zo liet hij vrijdag weten.
'Nog niks gehoord van De Graafschap, maar lijkt me fantastisch'

De vorm: FC Groningen

Voor het eerst dit seizoen staat FC Groningen op de felbegeerde achtste plaats. Een plek die aan het eind van het seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. Het is een prestatie op zich dat de ploeg van Buijs zich weer bij de subtop heeft genesteld.
Lang zag het er namelijk naar uit dat het een kleurloos seizoen zou worden, maar na de winterstop draait de ploeg goed. Er werden dan nog wel met 1-0 van Fortuna Sittard verloren, maar voor de rest zijn de resultaten goed. Vorige week was de wedstrijd tegen NEC dan weliswaar van een bedenkelijk niveau, het spektakel maakte eigenlijk alles goed. Na de winterstop verloor FC Groningen tevens nog geen enkele uitwedstrijd.
Poldervaart: 'Utrecht is een heel ervaren en geduchte tegenstander'

De vorm: FC Utrecht

Het team van René Hake staat één plekje boven FC Groningen op dit moment. De Domstedelingen hebben weliswaar zeven punten meer dan de tegenstander van vanmiddag, toch hadden ze in Utrecht graag gezien dat de aanval op de top-3 dit seizoen meer vorm had gekregen. Vorige week verloor FC Utrecht met 1-0 van PSV en de week daarvoor werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Go Ahead Eagles. Remco Balk mocht tegen de Eindhovenaren zijn opwachting in de basis maken en deed dat naar behoren. De aanvaller wacht in Utrecht nog altijd op zijn eerste eredivisiegoal en zou die maar wat graag tegen zijn oude club maken.
Hidde ter Avest, Eric Oelschlägel en Henk Veerman zijn geblesseerd, terwijl Adam Maher vanwege een schorsing de wedstrijd vanaf de tribune moet bekijken.

Waar moeten we op letten?

Neraysho Kasanwirjo is één van de revelaties van FC Groningen dit seizoen. De verdediger gooit hoge ogen, maar is soms slordig. Zo'n slordigheid leidde tegen NEC een tegengoal in toen Kasanwirjo de bal zo bij een van de Nijmegenaren in de voeten schoof. Het is iets wat bij het spel hoort van de 20-jarige Amsterdammer. Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi heeft de verdediger opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Bulgarije en Zwitserland.

Historie

FC Groningen ging 41 keer eerder op bezoek bij FC Utrecht voor een eredivisiewedstrijd. Daarvan wonnen de groen-witten er slechts zeven, werd het tien keer gelijk en won FC Utrecht 24 keer. De laatste overwinning van FC Groningen dateert van 2016, toen werd het maar liefst 1-5.

FC Groningen Live

De wedstrijd is zondagmiddag live te volgen via Radio Noord en de website van RTV Noord. FC Utrecht - FC Groningen begint om 12.15 uur. De uitzending van FC Groningen Live start om 11.30 uur.
Oetse Eilander presenteert, Stefan Bleeker doet verslag vanuit het stadion en Paul Zweverink doet de analyse vanuit de studio. De wedstrijd is ook te volgen via een liveblog op de site en in de app.

Blessures/schorsingen

Jan Hoekstra en Radinio Balker zijn geblesseerd, verder beschikt FC Groningen over een fitte selectie.

Vermoedelijke opstelling van FC Groningen:

De opstelling van FC Groningen
De opstelling van FC Groningen © RTV Noord