Lycurgus begint kampioenspoule met harde nederlaag

Lycurgus op bezoek bij Dynamo (archief)
Lycurgus op bezoek bij Dynamo (archief) © RTV Noord/Henk Elderman
De volleyballers van Amysoft Lycurgus zijn niet goed begonnen in de kampioenspoule. De Groningers verloren zaterdagavond in Apeldoorn met 3-0 van concurrent Draisma Dynamo.
Lycurgus-coach Arjan Taaij begon met Markus Held, Marcell Pesti, Joël Schneidmiller, Austin Matautia, Niels de Vries, Dennis Borst en Steven Ottevanger aan de wedstrijd. Zij konden niet voorkomen dat de eerste set met 25-21 naar de ploeg van coach Redbad Strikwerda ging.

Dubieus moment

In het tweede bedrijf namen de Groningers lange tijd het voortouw. Toch was de thuisploeg het sterkst bij de big points. Het laatste punt van Dynamo was omstreden, doordat de bal na een blok van Matautia de grond leek te hebben geraakt aan de zijde van de thuisploeg. Toch mocht er door worden gespeeld, waarna oud-Lycurgiaan Frits van Gestel het af kon maken: 25-23. In de derde set trok Dynamo, nadat Matautia de bal uit sloeg bij matchpoint, met dezelfde cijfers aan het langste eind: 25-23.

Derde plek

Lycurgus blijft door dit verlies derde in de kampioenspoule met één punt. Dynamo staat tweede met vijf punten. Active Living Orion uit Doetinchem blijft, na de 3-0 zege op Sliedrecht Sport, koploper met zes punten. De ploeg uit Sliedrecht heeft geen punten en staat op de vierde plek. De nummers één en twee strijden aan het einde om de landstitel.

Programma

Hierna volgen drie thuiswedstrijden voor Lycurgus. De eerstvolgende is volgende week zaterdag tegen Orion. Woensdag 30 maart is Sliedrecht Sport te gast in het Alfa-college Sportcentrum en op zondag 3 april komt Draisma Dynamo naar Groningen. Daarna volgen nog twee uitwedstrijden, tegen Orion en Sliedrecht Sport.