Lycurgus-coach furieus na nederlaag tegen rivaal: ‘Ben er wel klaar mee’

Lycurgus-coach Arjan Taaij (archief)
Lycurgus-coach Arjan Taaij (archief) © Orange Pictures
Lycurgus-coach Arjan Taaij was woedend op de arbitrage na de 3-0 nederlaag van zijn ploeg in Apeldoorn tegen concurrent Draisma Dynamo. Hierdoor raken de Groningers gelijk flink achterop in de kampioenspoule.
‘Het is om verdrietig van te worden’, zo doelde Taaij op twee belangrijke beslissingen in de wedstrijd. In zijn ogen maakte de arbitrage zowel aan het einde van de tweede als aan het einde van de derde set een cruciale fout. In beide gevallen was de stand 24-23.

'Tegen zulke blunders valt niet te volleyballen'

‘Die bal aan het einde van de tweede set raakte gewoon de grond en de laatste bal op matchpoint was hartstikke touché. Iedereen zag het, behalve de arbitrage. Het is cruciaal voor het wedstrijdverloop. Natuurlijk moet het volleyballend beter, maar als de set twee keer zo eindigt.. Tegen zulke blunders valt niet te volleyballen’, aldus Taaij.

'Dramatisch zonder technologie'

De coach vervolgt: ‘En we houden het in stand, doordat we geen technologie gebruiken. Ik ben er wel een beetje klaar mee. Misschien moet ik maar accepteren dat het dramatisch is en me er niet meer druk om maken.’

'Cruciaal voor kampioenspoule'

Lycurgus blijft door de nederlaag derde in de kampioenspoule met een achterstand van vier punten op concurrent Dynamo. Alleen de bovenste twee ploegen zullen strijden om de landstitel in een finalereeks. ‘Het is cruciaal voor deze kampioenspoule, maar natuurlijk zijn we nog niet verslagen. Zolang het kan, hebben we geloof’, zo blijft Taaij strijdvaardig.