Brabander Kommers wint Grote Prijs Jumping Tolbert

Sjoerd Kommers op de voorlaatste hindernis in de barrage
Sjoerd Kommers op de voorlaatste hindernis in de barrage © Henk Elderman/RTV Noord
Sjoerd Kommers kreeg een ereronde op de platte kar na zijn winst bij Jumping Tolbert. Zittend op een stapel hooibalen genoot de Brabantse ruiter van het applaus van het publiek in de HJC manege.
De paarden van Kommers uit het dorpje Lepelstraat zullen gaan smullen van het gedroogde gras. Het is samen met een cheque van duizend euro de hoofdprijs voor de zege in de Grote Prijs. 'Ik kan het goed gebruiken. En ze brengen de hooibalen ook nog eens thuis. Ideaal', lachte Kommers.

Foutloos en snel

Daar had hij alle reden voor. Met de negenjarige merrie Impala D'Oase reed hij een perfecte barrage. Als enige van de twaalf combinaties dook hij foutloos onder de grens van veertig seconden. Vooral in het laatste deel voerde hij het tempo op.
'Het moest onder de veertig seconden om te kunnen winnen, maar je probeert toch je eigen rit te rijden. Ik weet wat het paard kan en dat geldt ook voor mezelf. Het verstand gebruiken hoort er ook bij,' legde hij zijn tactiek uit. De speaker kondigde voordat Kommers aan zijn winnende rondgang begon al aan dat het snel zou gaan.

Nuchter paard

De 23-jarige ruiter moest nog twee ritten in spanning afwachten voor hij zeker was van de overwinning. 'Dit is mijn grootste overwinning. Imapala D'Oase is door mijn vader gefokt dus die zal trots zijn. Het is een heel nuchter paard die er ook niet veel moeite mee heeft nu er weer toeschouwers bij waren. De afgelopen twee jaar heb ik alleen maar wedstrijden gereden zonder publiek. Het was helemaal vol hier in Tolbert, dat is heel erg leuk,' stelde de winnaar tevreden vast.
Winnaar Jumping Tolbert maakt ereronde op de hooibalen: 'Het ging heel mooi'

Boerema derde

De Groningse eer in de bloedhete manege in Tolbert werd hooggehouden door Marianne Boerema. Ze klokte in de barrage op het paard Porto Allegre 2 de derde tijd. Ook Suzanne Tepper uit Holwierde ging in de finaleronde van start. Met het paard PMF Inventiv maakte ze een springfout en eindigde als tiende.