Piet Paulusma (65) overleden

Piet Paulusma
Piet Paulusma © ANP
Piet Paulusma is zondagmiddag in het ziekenhuis in Leeuwarden overleden.
Dat heeft de familie van de weerman uit Harlingen bekendgemaakt. Paulusma overleed aan de gevolgen van kanker. Hij was al geruime tijd ziek, maar wilde hier geen ruchtbaarheid aan geven.

Radio en tv

Paulusma maakte zijn eerste weerberichten voor de Franeker Courant. Daarna kwamen de radio, het Friesch Dagblad, RTV Noord en tal van andere media. In 1994 verscheen hij voor het eerst op televisie, voor het weekendweerbericht van Omrop Fryslân. De laatste jaren was hij weerman bij Omroep Max.
Op Radio Noord was Paulusma in 1994 voor het eerst te horen. Hij was, aanvankelijk samen met Wigbold Wierenga, de opvolger van Jan Pelleboer. Tot 2012 was Paulusma dagelijks meerdere keren te horen op Radio Noord, daarna viel hij nog zeer regelmatig in.

Onderscheiding

In januari dit jaar werd Paulusma benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn inzet voor Friesland en talloze goede doelen. Het lintje werd opgespeld door Piets tweelingbroer Lume. Ook werd Paulusma drie keer uitgeroepen tot populairste weerman van het jaar.
Piet Paulusma is 65 jaar geworden.