Welk goed doel wil werk Groninger kunstenaar aan de muur?

Noah Slot voor het Vindicat-gebouw
Noah Slot voor het Vindicat-gebouw © Eigen foto
Beeldend kunstenaar Noah Slot (31) uit Groningen wil zijn grootste werk doneren aan een lokaal goed doel. Hij is op zoek naar een organisatie die het aan de muur wil hangen.
Slot exposeerde zijn werk afgelopen maanden in het Vindicat-gebouw aan de Grote Markt. In de expositieruimte Galerie Grote Markt, een kunstproject waarvoor Vindicat en stadsblog Sikkom de handen ineen hebben geslagen, hangt onder meer het kunstwerk Dromen, het grootste werk van Slot.
Gedeelte van het kunstwerk van Noah Slot
Gedeelte van het kunstwerk van Noah Slot © Eigen foto

Vrolijk kunstwerk

'Het is iets heel vrolijks. Momenteel is er niet al te veel vrolijkheid in de wereld, denk aan Oekraïne. Ik vind het lokaal gezien leuk om iets terug te doen voor mensen die het meer nodig hebben dan anderen. De expositie stopt binnenkort en daarom wil ik mijn werk van bijna 2,5 meter bij 1, 20 meter, doneren aan een lokaal goed doel', zegt Slot.

Plek aan de muur

De kunstenaar heeft het Ronald McDonald Huis in Stad benaderd, maar zij hebben geen plek meer omdat er al veel kunst aan de muur hangt. 'Ik wil het een mooie plek geven. Het kunstwerk hangt tot woensdag in het gebouw. Deze week kan men contact met mij opnemen zodat we kunnen bespreken hoe we het werk die kant op kunnen krijgen.'
Geïnteresseerden kunnen Noah Slot benaderen via zijn website.