Effectief Groningen speelt pover Willem II van de mat

GRONINGEN - FC Groningen heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Willem II met 4-0 gewonnen. Bij rust stond het al 3-0 in het voordeel van de ploeg van trainer Ron Jans.
Eerste helft
Groningen kwam furieus uit de startblokken en stond al na 45 seconden spelen op voorsprong door een goal van Thomas Enevoldsen. Koen van de Laak zette goed door in het strafschopgebied, legde de bal terug op Enevoldsen die met een geplaatst schot Aerts passeerde: 1-0. Na deze spectaculaire openingsfase kwam de wedstrijd enigszins in balans, maar Groningen bleef dwingend op de helft van Willem II aanwezig. Dit resulteerde na dik twintig minuten spelen in de 2-0. Matavz kapte zijn tegenstander uit, schoot de bal in het strafschopgebied richting doel en zijn schot werd door Pedersen handig tot doelpunt gepromoveerd. In de 38e minuut werd de wedstrijd al beslist. Pedersen leverde een perfecte voorzet af van de rechterkant die knap werd ingekopt door Matavz: 3-0. Willem II kwam totaal niet in het stuk voor en liet zich op alle vlakken aftroeven.

Tweede helft
Groningen bleef domineren en ging op zoek naar meer treffers. Vijf minuten na rust werd een schot van Enevoldsen gepakt door Aerts. Demouge dook aan de andere kant op voor van Loo die in eerste instantie redde. De aanvaller van Willem II schoot vervolgens de rebound in het zijnet. Net toen Groningen iets slordiger leek te worden werd het een kwartier na rust 4-0. Een vrije trap van Enevoldsen werd door Bacuna ingeschoten. Als de ploeg van trainer Ron Jans ook maar even aanzette is Willem II volstrekt machteloos. In het laatste kwartier ging Groningen op zoek naar meer doelpunten. Invaller Sparv zette Matavz met een mooie steekpass vrij voor Aerts, maar de doelman van Willem II was attent en voorkwam erger. Koc miste de laatste kans van de wedstrijd op aangeven van Koen van de Laak.

Groningen blijft door deze overwinning op de achtste plaats staan in de eredivisie met 45 punten uit 31 wedstrijden.

Opstellingen
FC Groningen: Brian van Loo; Daley Blind, Gibril Sankoh, Andreas Granqvist en Fredrik Stenman ('46 Tom Hiariej); Koen van de Laak, Oluwafemi Ajilore ('61 Tim Sparv), Leandro Bacuna en Thomas Enevoldsen; Tim Matavz en Nicklas Pedersen ('76 Serhat Koc).

Willem II: Mikael Aerts, Marciano Bruma, Bart Biemans, Arjan Swinkels, Frank van der Struijk; Mitchell Donald ('76 Jan-Arie van der Heijden), Marlon Pereira, Saïd Boutahar; Sergio Zijler ('82 Ronnie Reniers), Frank Demouge, Stefan Nijland.

Feiten
Scheidsrechter: Jack van Hulten.
Doelpunt: '1 Enevoldsen 1-0, '22 Pedersen, '38 Matavz 3-0, '57 Bacuna 4-0.
Gele kaart': '70 Bruma.
Toeschouwers: 21.500.
Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen
Deel dit artikel:

Recent nieuws