Rechter: Bewoonster Oosterparkheem moet binnen anderhalve maand verhuizen

Martinizorg-locatie Oosterparkheem in Groningen
Martinizorg-locatie Oosterparkheem in Groningen © ProNews
Henny Bakker moet per 1 mei zijn verhuisd uit woonzorgcentrum Oosterparkheem in Stad. Dat is de uitkomst van een door de curator aangespannen kort geding.
In Oosterparkheem bood MartiniZorg zorg en begeleiding aan 55-plussers met een verstandelijke, lichamelijke en/of psychische beperking. Toen de zorginstelling eind januari failliet ging, moesten de bewoners op zoek naar een ander onderkomen.

Geen snelle uitzetting

Mevrouw Bakker en een vijftal andere cliënten weigerden dit. Ze vinden de alternatieve locaties die hen zijn aangeboden niet goed genoeg. De curator van MartiniZorg wilde mevrouw Bakker via een kort geding op korte termijn uit haar woning zetten, maar daar stak de rechter een stokje voor. De rechtbank schoof de uitspraak een week op en oordeelt nu dat Bakker uiterlijk 1 mei andere woonruimte moet hebben gevonden. Dat zegt haar advocaat Jan Hein Mastenbroek.
‘De rechtbank heeft gezegd dat de termijn die de curator wilde, vertrek per 18 maart, te kort is. Mevrouw Bakker moet wel verhuizen, maar dan uiterlijk op 1 mei. Ik weet niet of het lukt om voor die tijd andere woonruimte te vinden, maar dat moeten we bespreken.’

Lot andere bewoners onbekend

Hoewel het kort geding dus draaide om het vertrek van één cliënt, wonen er in Oosterparkheem nog enkele bewoners die op zoek moeten naar een ander onderkomen. Hoe het ervoor staat met hun zaken is onbekend.