Politie onderzoekt brand in Oosterparkheem in Stad, sluit brandstichting niet uit (update)

De brandweer bij het Oosterparkheem
De brandweer bij het Oosterparkheem © Persbureau Meter
In het Oosterparkheem aan de Merelstraat in Groningen is in de nacht van dinsdag en woensdag rond half twee een brandje uitgebroken op de gang van de tweede verdieping.
De brandweer had het vuur snel onder controle, waardoor de bewoners het pand niet hoefden te verlaten. Niemand raakte gewond bij de brand. De brandweer heeft het pand geventileerd.

Mogelijk brandstichting

Volgens een woordvoerder van de brandweer is de oorzaak van de brand niet bekend, maar bewoners zeggen uit te gaan van brandstichting.
De politie is een onderzoek gestart naar de brand, waarbij ze brandstichting niet uitsluiten. Agenten hebben inmiddels met verschillende getuigen gesproken, maar zijn nog op zoek naar mensen die meer weten. Zowel in het Oosterparkheem spreken ze met getuigen, maar ze vragen ook of mensen iets hebben gezien aan de Merelstraat zelf.
In het complex van de failliete zorgaanbieder Martinizorg woont nog een aantal cliënten. Uit een kort geding werd dinsdag duidelijk dat in elk geval één van hen het pand voor 1 mei moet verlaten.
Dit bericht is geüpdatet met de verklaring van de politie dat ze de brand gaan onderzoeken.