Wethouder Nederveen van Westerkwartier opnieuw informateur in Stadskanaal

Wethouder Bert Nederveen van Westerkwartier
Wethouder Bert Nederveen van Westerkwartier © Gemeente Westerkwartier
Wethouder Bert Nederveen van Westerkwartier is door de ChristenUnie uit Stadskanaal voorgedragen als informateur voor de coalitieonderhandelingen. Nederveen zal de komende tijd het coalitieproces in Stadskanaal moeten begeleiden om zo tot een nieuw college te komen.
ChristenUnie werd in Stadskanaal tijdens de verkiezingen van vorige week opnieuw de grootste partij met vijf zetels. De grote winnaar was Lokaal Betrokken die van één naar drie zetels ging. Die zetels werden afgesnoept van de SP en CDA die beide een raadszetel moesten inleveren.

Tweede keer informateur

De in Kommerzijl woonachtige Nederveen is twaalf jaar wethouder voor de ChristenUnie en was daarvoor twaalf jaar raadslid en fractievoorzitter van de partij in de toenmalige gemeente Zuidhorn.
Nederveen was tijdens de vorige coalitieonderhandelingen in Stadskanaal vier jaar geleden ook al informateur. ‘Dat deed hij zo goed dat we hem nu opnieuw gevraagd hebben’, aldus Jelmer van der Veen van ChristenUnie Stadskanaal. ‘Hij begeleid het proces op een enorm open manier, met veel transparantie. Veel opener dan we in de jaren daarvoor gewend waren.’

Fractieoverleg

Het vormen van een nieuwe coalitie in Stadskanaal begint 4 april met een openbaar overleg met alle fracties. Tijdens die bijeenkomst krijgen de acht fracties die verkozen zijn in de raad van Stadskanaal de kans om een eigen visie op de verkiezingsuitslag te geven en speerpunten aan te dragen voor een nieuw bestuursakkoord.