VVS-fans zijn al vroeg in de stemming voor derby tegen SC Scheemda

Supporters VVS willen revanche op Scheemda
Supporters VVS willen revanche op Scheemda © Henk Elderman/RTV Noord
De 7-0 nederlaag eerder dit seizoen tegen SC Scheemda zit de supporters van VVS nog vers in het geheugen. Zaterdag is de kans om revanche te nemen. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd Sportpark d' Oosterd in Scheemda een beetje blauw-wit gekleurd.
Het is vrijdagnacht rond de klok van half een als twee auto's het sportpark d' Oosterd in Scheemda oprijden. Al snel wordt duidelijk wat de bedoeling is. De eerste VVS'er klimt al snel over het hek. Een bord met daarop 'Trainingsveld VVS Oostwold' gaat mee naar het hoofdveld. Om maar aan te geven dat het zaterdagmiddag vanaf half drie slechts een trainingswedstijdje is tegen de rivaal uit Scheemda.
Ludieke actie in holst van de nacht door VVS-supporters

Ludiek

De supporters van de vijfdeklasser uit Oostwold zijn er niet op uit om de boel te vernielen. De actie is ludiek. De doelpalen worden met blauw-wit lint ingewikkeld, de penaltystip wordt blauw gespoten en verder worden op een aantal plekken blauw-witte vlaggetjes opgehangen.
'Slechts' een trainingswedstrijdje tegen Scheemda, denken de VVS-fans
'Slechts' een trainingswedstrijdje tegen Scheemda, denken de VVS-fans © Henk Elderman/RTV Noord
Het spandoek met daarop de tekst 'Fuck Supersaterday, wij nemen 3 punten mee' is de kroon op het werk, ook al staat er een grote spelfout op. Drie kwartier later stapt de groep weer in de auto. Zaterdag stappen de jongeren om half twee op de fiets naar Scheemda met voor 300 euro aan rookbommen. De derby in Oost-Groningen zal ook deze keer niet onopgemerkt voorbijgaan.