Lycurgus bungelt onderaan na nederlaag tegen koploper

Drie man sterk Lycurgus-blok probeert Tijmen Laane (Orion) van scoren af te houden
Drie man sterk Lycurgus-blok probeert Tijmen Laane (Orion) van scoren af te houden © JKBeeld
De volleyballers van Amysoft Lycurgus zijn er niet in geslaagd om te stunten in de kampioenspoule tegen koploper Active Living Orion. De Groningers verloren in eigen huis met 2-3 van de ploeg uit Doetinchem.
De ploeg van coach Arjan Taaij was op voorhand de underdog. Terwijl Lycurgus het eerste duel in de kampioenspoule vorige week met 3-0 verloor in Apeldoorn van Draisma Dynamo, pakte het ongeslagen Orion in de eerste wedstrijd tegen Sliedrecht Sport de volle buit (3-0).
Daarvoor verloor Lycurgus al beide duels tegen Orion in de reguliere competitie met ruime cijfers (3-1 en 0-3).
Taaij na nederlaag: 'Ik ben wel tevreden'

Sterk begin

Lycurgus-coach Arjan Taaij begon met Markus Held, Marcell Pesti, Joël Schneidmiller, Bjarne Huus, Niels de Vries, Dennis Borst en Steven Ottevanger aan de wedstrijd. De Groningers speelden met veel energie en overrompelden de bezoekers in de eerste set: 25-17.
Daarna kwam Orion ijzersterk terug: 21-25 en 20-25. Ook de vierde set leek lange tijd naar Orion te gaan, maar Lycurgus knokte zich knap terug en dwong een vijfde set af: 25-23. In de laatste set was Orion echter veel te sterk: 8-15.

Lycurgus onderaan

Door de nederlaag staat Lycurgus na twee wedstrijden op de laatste plaats in de kampioenspoule met twee punten. Sliedrecht Sport won verrassend met 3-1 van Dynamo, waardoor die ploeg derde staat met drie punten. Dynamo bezet de tweede plek met vijf punten en Orion blijft ongeslagen koploper met acht punten. De nummers één en twee strijden aan het einde in een finalereeks om de landstitel.
Programma
Voor Lycurgus volgen nu eerst twee thuiswedstrijden. De eerstvolgende is woensdag tegen Sliedrecht Sport. Op zondag 3 april is Draisma Dynamo te gast in het Alfa-college Sportcentrum.
Daarna volgen nog twee uitwedstrijden, tegen Orion en Sliedrecht Sport.