Steunpilaar Lycurgus stopt met volleybal

Dennis Borst (links) wordt bejubeld door Auke van de Kamp (archief)
Dennis Borst (links) wordt bejubeld door Auke van de Kamp (archief) © JK Beeld
Dennis Borst (30) stopt na dit seizoen met volleybal. De aanvoerder van Amysoft Lycurgus speelde acht seizoenen in Groningen en gaat zich nu richten op zijn maatschappelijke carrière.
‘Volleybal heeft elf jaar lang op plek één gestaan in mijn leven en het moment is gekomen om dat te veranderen. De keuze wel of niet doorgaan speelde al een tijdje in mijn hoofd en ik heb de knoop doorgehakt. Ik heb er met coach Arjan Taaij over gesproken om bijvoorbeeld te gaan afbouwen, maar word ik daar gelukkig van? Het antwoord is nee. Ik ben er elf jaar volle bak voor gegaan en ik wil niet veel minder doen dan de rest van het team en dan een wedstrijdje meedoen’, aldus Borst.

Begin bij Lycurgus

De 1.98 meter lange middenman uit Zuid-Holland kwam in 2012 van Prins VCV uit Veenendaal naar Lycurgus. In zijn eerste periode (2012-2014) in Groningen bereikte hij onder coach Ronald Zoodsma de finale om de landstitel in 2013. Die werd verloren na een zinderende serie tegen Landstede Volleybal uit Zwolle. In zijn tweede seizoen werd onder coach Arjan Taaij de finale net niet bereikt, ondanks een inhaalrace, na een derde plek in de kampioenspoule.

Periode in Zwolle

Vervolgens speelde hij twee seizoenen (2014-2016) bij Landstede Volleybal in Zwolle onder coach Redbad Strikwerda. Met die club won hij in 2015 de landstitel door uitgerekend Lycurgus in de finalereeks met 3-0 te verslaan. Ook werd dat jaar de nationale beker veroverd in Zwolse dienst.

Acht prijzen met Lycurgus

In 2016 keerde hij terug naar Groningen, waar hij vervolgens elk jaar de finale om de landstitel speelde. Twee keer werd hij landskampioen met Lycurgus, hij won twee keer de nationale beker en pakte vier keer de supercup. De afgelopen drie seizoenen was hij aanvoerder.

Nog meer prijzen?

Borst speelt op maandag 18 april (tweede paasdag) opnieuw voor een prijs met Lycurgus. Dan strijden de Groningers in Ede tegen de ongeslagen koploper Active Living Orion om de nationale beker. De kans dat de middenman met Lycurgus nog om de landstitel mag spelen, is klein. De ploeg van coach Arjan Taaij staat na twee duels laatste in de kampioenspoule.

Nieuwe fase

Daarna begint voor Borst een nieuwe fase in zijn leven. ‘Ik begin het thuisfront, vrienden en familie steeds meer te missen. Laatst ging mijn vriendengroep op wintersport en dan kan ik niet mee. Dat soort dingen wil ik ook meemaken. Ik wil mijn nichtje op zien groeien en zo zijn er meer dingen’, aldus de middenman.
Na de thuiswedstrijd tegen Draisma Dynamo op zondagmiddag 3 april is er bij Lycurgus aandacht voor het afscheid van Dennis Borst.