Gronings bedrijf levert ontbrekend puzzelstukje voor megapuzzel van man uit Barneveld

Jan Jonkvorst samen met zijn kleindochter Quinty en het laatste puzzelstukje
Jan Jonkvorst samen met zijn kleindochter Quinty en het laatste puzzelstukje © Omroep Gelderland
Jan Jonkvorst uit Barneveld was meer dan twee jaar bezig met een puzzel van 33.600 stukjes. Begin deze maand was het werk klaar, op één ontbrekend stukje na. Dankzij de hulp van het Groningse bedrijf Fotofabriek is de puzzel nu alsnog voltooid.
'We maken jaarlijks duizenden puzzels, dus we dachten: laten we Jan gewoon heel gelukkig maken', zegt Michelle Mencke namens het bedrijf tegen Omroep Gelderland.
'Als je meer dan twee jaar lang elke dag vijf uur bezig bent met het maken van een puzzel van meer dan 33.000 stukjes en er ontbreekt één klein stukje, dan wil je hem helemaal af kunnen maken', zegt ze.

Kleindochter plaatst het ontbrekende stukje

Het missende stukje werd precies nagemaakt en bij de fanatieke puzzelaar afgeleverd. Zijn kleindochter dichtte het gat door het ontbrekende stukje te plaatsen. En zo telt de puzzel nu wel 33.600 stukjes, in plaats van 33.599.
Bekijk hier hoe het laatste stukje in de puzzel van Jan past:
Jan krijgt zijn ontbrekende puzzelstukje: 'Het gat is gevuld'

Waar komt de puzzel te hangen?

De puzzel, een tafereel met wilde dieren in een oerwoud, ligt nu op de garagevloer van de woning van Jonkvorst.
'Het zou mooi zijn als hij bijvoorbeeld in een ruimte van een zorgafdeling, ziekenhuis of hospice komt te hangen. Een niet al te vrolijke omgeving, waar je dan toch iets paradijselijks kan tegenkomen.'