Foxholster beroept zich op zelfverdediging, maar blijft vastzitten voor dodelijke steekpartij

© RTV Noord
De 31-jarige inwoner van Foxhol die wordt verdacht van een dodelijke steekpartij in Delft, zegt dat hij handelde uit zelfverdediging. Hij zou zijn aangevallen in de flat van het 58-jarige slachtoffer, die hem van de vierde verdieping naar beneden wilde gooien.
Om te voorkomen dat hij naar beneden werd gegooid, zag de verdachte het steken als enige uitweg.
De steekpartij vond plaats op 4 oktober vorig jaar. Een dag later gaf de inwoner van Foxhol zich aan bij de politie. Zijn advocate vroeg maandag bij de rechtbank in Den Haag om vrijlating van de verdachte uit voorarrest. 'Hij wil terug naar Groningen, om daar zijn leven weer op te pakken', ze de raadsvrouw. Volgens haar blijkt uit een reconstructie, die onlangs is gehouden, duidelijk dat de verdachte handelde uit noodweer.

'Steeds gewelddadiger'

Het Openbaar Ministerie (OM) verzette zich tegen de vrijlating van de 31-jarige man uit Foxhol. De officier van justitie zei dat de man al verschillende malen is veroordeeld, maar desondanks steeds gewelddadiger wordt. Daarom zou hij onderzocht moeten worden in het Pieter Baan Centrum, om te kijken of hij lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis. De rechtbank vindt een dergelijk onderzoek niet noodzakelijk, maar weigert de verdachte vrij te laten uit voorarrest.
De dodelijke steekpartij leidde tot onrust in Delft. Familieleden van het slachtoffer hielden een stille tocht voor hem.
De rechtszaak wordt op 23 juni voortgezet, maar dan is er nog geen inhoudelijke behandeling.