Fans genieten van spektakelstuk Donar: ‘Nog nooit meegemaakt’

Smaakmaker Austin Luke wordt bedankt door het publiek
Smaakmaker Austin Luke wordt bedankt door het publiek © RTV Noord/Karel-Jan Buurke
De basketballers van Donar zorgden zondag voor een ongekend spektakel door in België na twee verlengingen met twee punten verschil te winnen van Antwerpen. Wat het allemaal nog mooier maakte, was dat de supportersvereniging voor het eerst in drie jaar weer een busreis had georganiseerd.
Bijna zestig Donar-fans konden zondag het feestje in Antwerpen meevieren met de spelers. De play-offs van 2019 was het laatste moment dat de fans in georganiseerd verband vanuit de supportersvereniging naar een uitwedstrijd zijn gegaan.
Donar-fans beleven spektakel: 'Nog nooit meegemaakt'

'Nog nooit meegemaakt'

‘We hebben ons best gedaan om zoveel mogelijk mensen deze kant op te krijgen. Ja, en dat Donar dan zo'n wedstrijd wint, dat is geweldig. Schitterend. Dat we twee keer overtime hebben gespeeld, én hebben gewonnen, dat heb ik zelf nog nooit meegemaakt’, jubelt de voorzitter van de supportersvereniging, Bas Kammenga, na afloop.
Donar-speler Williams was op zijn beurt trots na afloop: ‘Ik kan me niet herinneren dat ik een dubbele overtime überhaupt heb gespeeld, laat staan gewonnen. Dat is wel indrukwekkend.’
Belgisch bier in de bus
Belgisch bier in de bus © Karel-Jan Buurke/RTV Noord

Spelers over publiek: 'Betekent alles voor ons'

De spelers waren na afloop vanzelfsprekend ook zeer te spreken over de inbreng van het Groningse publiek. ‘Ik had helemaal niet verwacht dat er zoveel fans zouden komen, want vanuit Groningen is het best wel een eind rijden’, aldus Williams.
Aanvoerder Thomas Koenis voegt toe: ‘Ja, dat is super. Ze zaten achter onze bank ons aan te moedigen en ik denk dat zij ook een fantastische pot hebben gezien.’
Spelverdeler Austin Luke genoot eveneens van de Groningse fans: ‘Wij haten de busritten, dus dat zij de moeite nemen om ons hier te zien spelen, dat betekent alles voor ons. We willen altijd ons uiterste best doen voor hen.’
Bas Kammenga: 'Dit was een legendarische wedstrijd'

Mechelen

Woensdag speelt Donar opnieuw in België, dan tegen Kangoeroes Mechelen. Volgende week zaterdag spelen de Groningers in eigen huis tegen Leuven Bears. Dat duel is live te volgen bij RTV Noord.