FC Groningen-verdediger Van Hintum heeft aanbod PEC Zwolle op zak

Bart van Hintum namens FC Groningen in actie tegen FC Twente
Bart van Hintum namens FC Groningen in actie tegen FC Twente © OrangePictures
Bart van Hintum kan volgend seizoen een nieuw hoofdstuk aan zijn carrière vastplakken door terug te keren bij de ploeg waarmee hij in 2014 de KNVB Beker en Johan Cruijff-schaal won. Hekkensluiter PEC Zwolle hoopt de 35-jarige verdediger, die bij FC Groningen mag vertrekken, in te lijven.
De Zwollenaren en Van Hintum zaten al meerdere keren met elkaar om tafel, wat uiteindelijk tot een contractvoorstel leidde. De in Alkmaar woonachtige verdediger van de Groningers heeft dat in beraad en hoopt in een van de komende dagen een akkoord te bereiken.
Van Hintum debuteerde in het betaalde voetbal bij TOP Oss, waar hij sinds het seizoen 2006-2007 vier seizoenen speelde. Daarna kwam hij een jaar voor FC Dordrecht uit, waarna PEC Zwolle hem oppikte. In zijn eerste seizoen bij de Zwollenaren promoveerde hij naar de eredivisie en kwam hij als basisspeler tot vijf seizoenen, pakte hij twee prijzen en haalde de linkervleugelverdediger Europees voetbal. In 2016-2017 koos hij voor een Turks avontuur bij Gaziantepspor, maar na één seizoen haalde Heracles Almelo hem terug naar de eredivisie. Na twee seizoenen in Almelo pikte FC Groningen hem op. De teller bij de Trots van het Noorden staat momenteel op 68 eredivisieduels en twee doelpunten.

Vaste waarde

In Groningen wist Van Hintum onder trainer Danny Buijs uit te groeien tot vaste waarde, afwisselend als linkervleugelverdediger en centrale verdediger. Ondanks zijn voor voetbalbegrippen hoge leeftijd zinspeelde de verdediger ook na dit seizoen op een langer verblijf bij FC Groningen, maar de Groningers besloten de aflopende verbintenis tot teleurstelling van de speler zelf niet te verlengen. PEC Zwolle hoopt nu van die situatie te profiteren.