Lopend Vuur: Een dag geen vlees is een dag niet geleefd

Vlees in een supermarkt
Vlees in een supermarkt © Stefani Reynolds/AFP/ANP
Het kabinet wil dat 'we' minder vlees eten. Om dat te bereiken onderzoekt Den Haag of extra belasting op vlees ertoe leidt dat dat ook gebeurt.
Het is een van de ideeën om het streven te halen dat Nederland in 2030 vijftig procent dierlijke en vijftig procent plantaardige eiwitten eet. Nu is de verhouding nog 60/40. Landbouwminister Henk Staghouwer geeft wel aan dat het 'een ambitieus doel' is.
Hoe zit dat bij jou? Eet jij elke dag vlees? Of ligt er geregeld een visje of een vleesvervanger op je bord?
Ons Lopend Vuur:
Als je stelling hierboven niet ziet, kun je hier stemmen.

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dit kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Streamingkeuze

'Ik gebruik een of meerdere streamingsdienst(en)', dat was ons Lopend Vuur van gisteren. 4199 mensen hebben de poll ingevuld en een hele kleine meerderheid (51 procent) geeft aan geen gebruik te maken van een streamingsdienst, 49% doet dat wel.
Vervolgens was er de vraag welke streamingsdienst gebruikt werd. 2913 mensen hebben ook aan deze poll een antwoord gegeven. Netflix blijkt verreweg de populairste, 28% maakt hier gebruik van. Ook Viaplay (11%) wordt goed bekeken. HBO Max, dat sinds kort beschikbaar is in Nederland, wordt door 6% gebruikt. Een aantal Nederlandse streamingsdiensten doen het minder goed. Pathé Thuis (3%), NLZiet (2%) en RTL XL (1.58%) worden onder de invullers minder vaak gebruikt. Discovery+ is de hekkensluiter met 1%. Bij deze poll konden meerdere antwoorden gegeven worden.