Reitdiepveer verwacht zeker duizend passagiers extra dankzij Pronkjewailpad

Het Reitdiepveer
Het Reitdiepveer © Remco in 't Hof/RTV Noord
Het Reitdiepveer maakt zich klaar voor het nieuwe seizoen. Het schip wordt nagekeken en nieuwe schippers worden opgeleid. Het pontje tussen Aduarderzijl en Schaphalsterzijl verwacht minstens duizend nieuwe passagiers.
Dat komt omdat ze dit seizoen zijn aangesloten op het Pronkjewailpad, een wandelroute met een noord-, oost-, west- en zuidroute door de provincie. 'Dat is een mooie opsteker', zegt Jaap Riedel, een van de schippers en instructeurs voor de nieuwe aanwas.
Reitdiepveer verwacht extra druk jaar

Vrijwilligers

De veerpont wordt momenteel klaargemaakt voor het nieuwe recreatieseizoen dat komend weekend begint. Het veer vaart straks weer op vaste tijden en wordt beheerd door een vaste groep vrijwilligers.
We zijn een soort krasse knarren met een hele leuke hobby'
Jaap Riedel - schipper
'De gemiddelde leeftijd van onze club is 70 plus, we zijn een soort krasse knarren met een hele leuke hobby', glimlacht Riedel, terwijl hij een paar aanwijzingen geeft. De veerpont is vooral bedoeld voor recreanten die per fiets het hier bochtige Reitdiep willen oversteken.

Gronings decor

'Het is een tochtje van 12 minuten in een prachtig Gronings decor. We hebben een grote club vrijwilligers die de boot in de vaart houden', zegt Riedel. 'We willen best wat jongere schippers hebben, maar al die oudjes bij ons vinden het veel te leuk, die gaan niet weg. Dus de gemiddelde leeftijd zal voorlopig wel hoog blijven', grapt hij.
Het Reitdiepveer is vanaf 1 april weer in de vaart.