Boodschappen bezorgen per sup en rem op douchen in Stad: dit zijn de leukste 1 aprilgrappen

De leukste 1 aprilgrappen van Groningen
De leukste 1 aprilgrappen van Groningen © Jumbo/Ed Oudenaarden/ANP/bewerkt door RTV Noord
Het is 1 april en dus worden we weer flink voor de gek gehouden. Want, zeg eens eerlijk: in welk van de onderstaande grappen ben jij getrapt?

1) Groningen legt lang douchen aan banden

'Europa moet minder afhankelijk worden van gas. De gemeente Groningen en Waterbedrijf Groningen zetten daarom de rem op lang douchen.' Dat was dinsdag te lezen op nieuwssite Sikkom.
'Na tien minuten douchen wordt automatisch de waterdruk sterk verminderd. Komende vrijdag om 17.00 uur wordt de maatregel al uitgerold in de zuidelijke stadswijken, waar volgens de data het langst wordt gedoucht. Snel daarna volgt de rest van de stad.'
Het bericht heeft tot tientallen telefoontjes geleid bij Waterbedrijf Groningen. Dat concern was niet op de hoogte van de grap, maar zegt blij te zijn met de aandacht voor waterbesparing.
Op sociale media trappen ook heel wat lezers in de Sikkom-grap:

2) Boodschapjes bezorgen op de sup

‘Lig je straks lekker aan het Woldmeer en heb je trek in een snack? Jumbo Meerstad supt naar je toe.’ De nieuwe supermarkt in Meerstad wordt trouwens pas dit najaar geopend. Zouden er ook ijsbrekers op de sups zitten?

3) Kangoeroes begrazen dorpsbossen

Staatsbosbeheer Groningen liet eerder deze week weten vandaag drie kangoeroes uit te zetten in Den Andel voor een begrazingsproef. Het graasgedrag van de dieren zou heel geschikt zijn voor de dorpsbossen op Het Hogeland.
‘Veel bossen in Noord-Groningen hebben te lijden gehad van de essentaksterfte, waardoor op veel plaatsen herplant met jonge bomen is gedaan. Deze kleine kangoeroes houden het gewas tussen de jonge aanplant kort, maar laten de boompjes ongemoeid.’
Volgens boswachter Jaap Kloosterhuis gaat het om moeraswallaby’s. Als de begrazingsproef een succes is, worden meer kangoeroes uitgezet, ook in de bossen van Ten Boer, Bedum en Middelstum.
Er zou al een hoog hek zijn geplaatst om te voorkomen dat de kangoeroes ontsnappen.
Hupt zo'n beestje straks door Den Andel?
Hupt zo'n beestje straks door Den Andel? © Ed Oudenaarden/ANP

4) 'Bob Muismeu' regelt parkeervergunningen

Medewerkers van scholengemeenschap Ubbo Emmius hebben een brief van de 'gemeente Oldambt' gekregen. Het wildparkeren rond de school zou een grote bron van ergernis zijn. Daarom wordt betaald parkeren ingevoerd. Het schoolpersoneel kan, op basis van kentekens, telefonisch een parkeervergunning aanvragen. Het telefoontje mag naar ambtenaar Bob Muismeu (anagram voor Ubbo Emmius). Met behulp van de gemeente heeft de school zelfs parkeermeters geplaatst. Bob schijnt al 24 keer te zijn gebeld.
Er zijn zelfs echte parkeermeters geplaatst bij de school
Er zijn zelfs echte parkeermeters geplaatst bij de school © Ubbo Emmius

5) Dierenambulance krijgt sirene

De dierenambulance mag officieel geen sirene laten klinken als er spoed is, maar daar heeft Dierenambulance Groningen iets op bedacht. In plaats van een sirene hebben ze allerlei dierengeluiden opgenomen. En, je raadt het al, op 1 april bekijken ze welk geluid de beste optie is.

6) Poepedoosie Westerkwartier

De gemeente Westerkwartier biedt ouders van kleine kinderen een mooie ruil aan. Tegen inlevering van één volle luier, ontvangen zij op 1 april een gratis proefpakket met wasbare luiers. Voor tweehonderd gezinnen is een proefpakket beschikbaar. Wie het eerst komt, het eerst maalt’, schrijft de gemeente.
Vraag is wel wie hier het laatst lacht: de gemeente of de ouders die hun poepluiers komen overhandigen in het gemeentehuis...

7) Scholen met humor

Ook de scholen in onze provincie kunnen er wat van. De ouders van leerlingen van christelijke basisschool 't Kompas in Groningen kregen het verzoek om hun kinderen vrijdag een wc-rol mee te geven, voorzien van eigen naam. Vanwege de hoge kosten van het afgelopen schooljaar zou er bezuinigd moeten worden.
En de kinderen van openbare basisschool Ter Borch in Eelderwolde mochten vandaag in het oranje naar school komen. In het kader van De Week van het Geld zou Koningin Máxima de school bezoeken.
Leerlingen van groep 7 van De Driespan in Harkstede keken eerder deze week al vreemd op. 'Moeten we écht laten zien dat wij onze veters kunnen strikken?' Vandaag kwam de aap uit de mouw: