Bij Martin en Pieta in Loppersum hangt de Groningse vlag halfstok

De vlag hangt halfstok in Loppersum
De vlag hangt halfstok in Loppersum © Marjolein Koning/RTV Noord
De Groningse vlag die halfstok hangt nadat er een aardbeving is geweest. Het is een traditie geworden bij Martin en Pieta Ettema in Loppersum.
Ze wonen in een monument en hebben het recent gerestaureerd. Dat het er prachtig uitziet is één ding dat zeker is: een mooie open doorloop van de woonkamer naar de keuken, historische elementen teruggebracht naar hoe het er vroeger uitzag en een fijne vloerverwarming waardoor het overal aangenaam is.

Droomhuis van huis met scheuren

Martin en Pieta hebben van hun huis, waar toch de nodige scheuren in zaten vanwege de aardbevingen, hun droomhuis gemaakt. Des te zuurder is het wanneer net na de restauratie er weer een nieuwe scheur komt in de muur in de hal. En weer door een aardbeving.
Een nieuwe scheur door weer een aardbeving
Een nieuwe scheur door weer een aardbeving © Jan Sliep/RTV Noord
Zo heeft de beving van vrijdag Pieta en Martin wel opgeschrikt. Reden om de Groningse vlag nogmaals halfstok te hangen. Iets wat ze vaker doen bij een beving en wat zo langzamerhand een traditie is geworden.
De beving van 1 april met een kracht van 2.7 op de schaal van Richter was zeker even schrikken voor de Lopsters, maar bij de pakken neer zitten doen ze zeker niet. Genieten van hun mooie woning daarentegen zeker wel.

Wat zie je nog meer in de zaterdaguitzending van Expeditie Grunnen?

- De kleinkinderen test met Roelie Smid
- De nieuwste toevoeging aan de Disney cruise schepen vloot nu in de Eemshaven
- De nieuwe olympische sport 'windfoil' wordt gewoon al uitgevoerd op het schildmeer
Bekijk de aflevering van Expeditie Grunnen hier terug:
Expeditie Grunnen ziet Groningse vlag halfstok in Loppersum