IMG krijgt 95 schademeldingen na beving Loppersum

Loppersum
Loppersum © FPS/Jos Schuurman
Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) heeft zaterdagmiddag na de beving van 2.7 bij Loppersum een dag eerder 95 schademeldingen binnengekregen. Op dit moment kan nog niet worden aangegeven hoeveel van deze schademeldingen afkomstig zijn uit het effectgebied van de beving, laat het IMG weten.
Er werd één melding van een acuut onveilige situatie gedaan. 'De inspectie daarvan heeft inmiddels plaatsgevonden en wees uit dat er geen veiligheidsmaatregelen nodig waren op die locatie', aldus het IMG

Maatwerk en vaste vergoeding

Van de 95 schademeldingen kozen vijftig aanvragers voor afhandeling via de maatwerkprocedure. 45 Schademelders kozen voor een vaste vergoeding van 5000 euro om de schade mee af te handelen.
Bij de maatwerkprocedure stuurt het IMG een deskundige om te adviseren over de oorzaak en omvang van de schade, bij de vaste vergoeding gebeurt dat niet. Naar verwachting wordt voor de vaste vergoeding gekozen als er sprake is van kleine, eenvoudige schades.

AOS-meldingen

De melding van een mogelijk acuut onveilige situatie kwam uit de gemeente Eemsdelta. Bij een dergelijke melding voert het IMG een veiligheidsinspectie uit. Waar nodig worden dan in overleg met de eigenaar tijdelijke veiligheidsmaatregelen genomen. In dit geval bleek dat niet nodig te zijn.