Tadic baalt van FC Groningen-fans: 'Dit verdien ik niet'

Tadic krijgt een beker bier in het gezicht nadat hij Ajax op 2-1 heeft gezet.
Tadic krijgt een beker bier in het gezicht nadat hij Ajax op 2-1 heeft gezet. © Orange Pictures
Ajax-aanvoerder Dusan Tadic heeft het even gehad met de supporters van zijn oude club FC Groningen. 'Ik ben heel teleurgesteld', liet hij na afloop van FC Groningen-Ajax (1-3) weten.
De Serviër werd door een deel van het publiek uitgefloten en reageerde daarop door na zijn doelpunt in de blessuretijd van de eerste helft een tikkeltje provocerend een vinger voor zijn lippen te houden in de richting van het publiek. Luttele seconden later kreeg hij een beker bier tegen zijn gezicht gegooid.

Groningen in mijn hart

Ik zal altijd zeggen dat Ajax mijn droomclub is', aldus Tadic bij ESPN. 'Maar FC Groningen en FC Twente, mijn oude clubs, zitten ook voor altijd in mijn hart. Ik vier normaal gesproken nooit goals tegen FC Groningen, niet toen ik bij FC Twente speelde en nu bij Ajax ook niet. Maar zo'n behandeling verdien ik niet, denk ik.'
'Groningen heeft geld aan mij verdiend', vervolgde Tadic, 'ik heb de mensen blij gemaakt. Ze waren trots dat ik hier speelde en we hebben de beste resultaten in de historie van Groningen geboekt', aldus Tadic, die tussen 2010 en 2012 in het groen-wit speelde.

Heel teleurgesteld

'Ik ben dan ook heel teleurgesteld. Dit is heel slecht van ze. Maar oké, iedereen maakt z'n eigen keuze.'