Achtervolging van Stad naar Peize eindigt met getrokken dienstwapens

Een politieauto
Een politieauto © FPS/Jos Schuurman
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag met getrokken dienstwapen een 29-jarige Stadjer aangehouden. Dat gebeurde na een achtervolging die in de stad Groningen begon en in Peize eindigde.
Rond middernacht zag de politie in de stad Groningen een auto een rotonde verlaten zonder de richtingaanwijzer te gebruiken. Op aanwijzing van de politie stopte de bestuurder, waarna de agenten naar het voertuig liepen.
'De bestuurder had andere plannen, want hij trapte het gaspedaal in en reed met hoge snelheid van ons weg', schrijft de politie op Instagram.

Meerdere verkeersovertredingen

Er ontstond een achtervolging waarbij de bestuurder van het voertuig koste wat het kost wilde ontkomen, aldus de politie. 'Hierbij pleegde hij meerdere verkeersovertredingen.'
De politie hield de auto in het vizier en op de N372 in Peize konden agenten de bestuurder tot stoppen dwingen en aanhouden. Dat gebeurde met getrokken dienstwapen. 'Na een achtervolging is dat standaardprocedure', aldus de woordvoerder.

Mogelijk onder invloed van drugs

'De testresultaten zijn nog niet terug, maar er was voldoende aanleiding om de man te testen op drugs.' Ook bleek de verdachte 'een maatregel op zijn rijbewijs te hebben', aldus de politie. Voor deze feiten wordt proces-verbaal opgemaakt.
De auto bleek gehuurd en is inmiddels terug bij het verhuurbedrijf.